Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Snapdragon 820 rygte: 3 GHz CPU, Samsung som producent

Snapdragon 820 rygte: 3 GHz CPU, Samsung som producent

Snapdragon 820, det første chipsæt med ARMv8 "Kryo" arkitekturrygtes til at blive produceret af Samsung.

En ny rapport fra Kina påstår at Qualcomm har færdiggjort specifikationerne for deres kommende Snapdragon 820 chipsæt, og at man er i færd med at sende prøver ud til smartphone producenter.

Læs også: Qualcomm præsenterer ny topmodel

Snapdragon 820 er den første chip fra Qualcomm som benytter deres ARMv8 “Kryo” arkitekturen, den tidligere 32-bit ARMv7 “Krait” arkitektur (Snapdragon 600/800) var en af hovedårsagerne (sammen med LTE modems) til at Qualcomm har fået den success de har - der er derfor mange som har ganske høje forventninger til efterfølgeren.

Hvis den nye rapport kan stå til troende, vil Snapdragon 820 være clocket med 3.0 GHz, men mere interessant er det, at det lader til at blive Samsung som skal stå for produktionen med deres 14 nm teknologi som de bruger til deres Exynos processor.
Det vil altså betyde et skift fra Taiwan Semiconductor som ellers har lavet Snapdragon 820 med deres 20 nm process.

Læs også: LG: Der er ikke flere problemer med Snapdragon 810

Skiftet kan tilskrives de mange problemer som Qualcomm har oplevet i særdeleshed i forbindelse med varmeudvikling, men det er endnu spekulationer.

De første producenter som forventes at bruge det nye chipsæt bliver Sony, HTC og Xiaomi, sidstnævnte rygtes til at have en Snapdragon 820 chip i deres næste flagskib, Mi5 som lanceres til oktober.

Kilde: PhoneArenaForrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies