Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Snart slut med gratis opgradering til Windows 10

Snart slut med gratis opgradering til Windows 10

Et år er snart gået siden udgivelsen af Windows 10, og derfor skal du huske at opgradere din PC inden den 29. juli, hvis du vil have opgraderingen gratis.

Den 29. juli sidste år blev Microsofts seneste styresystem til PC’er, Windows 10, officielt udgivet, som for første gang blev stillet til rådighed for forbrugerne på Apple-lignende vis - nemlig helt gratis.

Og dog. Det blev nemlig gjort ganske klart fra begyndelsen, at den gratis opgradering ”kun” ville gælde det næste år frem. Nu gør Microsoft status over udrulningen af Windows 10 cirka 9 måneder efter og gør opmærksom på, at det snart er tid til at få foretaget opgraderingen på din computer, hvis du ikke vil slippe en rød reje for det.

Læs også:  Her er nyhederne i næste Windows 10 opdatering

Fra den 29. juli 2016 kommer det nemlig til at koste $119 at opgradere til Windows 10, hvilket der endnu ikke er en officiel dansk tilsvarende pris på. Den vil dog formentligt ligge omkring 970 kroner inklusiv moms, men det er selvfølgelig noget, Microsoft Danmark vil melde ud senere hen.

Noget kunne tyde på, at forbrugerne har taget det gratis, midlertidige tilbud til sig, for i blogindlægget fremgår det, at der nu, efter de 9 måneder, er installeret Windows 10 på hele 300 mio. aktive enheder verden over. På PC-markedet svarer det ifølge hjemmesiden Statcounter til en markedsandel på 17,9 % i april måned, så der er fortsat et godt stykke op til Windows 7 med 44,56 %.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies