Socialdemokratiet frygter højere mobilpriser

Et nyt EU-forslag om at skrotte roamingpriser inden for EU, kan betyde højere mobilpriser herhjemme mener socialdemokratiet.

Socialdemokratiet frygter højere mobilpriser

Det skulle være så godt – et ny forslag fra EU’s kommissær Neelie Kroes, kan betyde et farvel til roamingudgifter inden for EU.

Dermed vil forbrugerne få den samme pris, uanset om de ringer herhjemme eller i et andet EU-land.

Men Socialdemokraternes medlem af Europaparlamentet Christel Schaldemose, frygter at det kan betyde generelt højere priser herhjemme.

 – ”Det her handler om gynger og karuseller. Jeg tror på, at et roamingfrit Europa kan lade sig gøre. Men jeg frygter, at det bliver de ikke-rejsende europæere, der ender med regningen for det nuværende forslag,” siger hun til DR Nyheder.

Et Europa uden roamingpriser, er kun en del af en samlet telepakke fra EU, der også åbner op for større teleselskaber, der kan dække flere lande i EU, frem for den model vi kender i dag, hvor hvert land typisk har flere små selskaber.

Kilde: DR Nyheder

Mere om sagen

Ja vi fulgte selvfølgelig op på artiklen. mobilsiden kørte videre med bolden. 11/9/2013 fulgte vi op med sagen; EU vil tillade længere bindingsperioder – Klik her. Emnet er absolut ikke dødt. Klik her for at læse de seneste nyheder..