Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sonofon dropper simlås

Sonofon dropper simlås

Fremover er alle Sonofons produkter uden simlås. De andre teleselskaber ser tiden an og vil følge kundernes reaktion. Telmore har i flere år solgt mobiler uden sim-lås.

Nu dropper Sonofon sim-låste mobiltelefoner i sortimentet. Kunderne kan derfor benytte en telefon, købt hos Sonofon, med det samme.

- "Vi finder ikke ikke rimeligt kunderne skal vente på os langsomme teleselskaber, når et nummer skal flyttes. Derfor tilbyder vi nu, at de kan bruge deres nye mobil med det samme, mens vi flytter deres gamle nummer til et Sonofon-simkort", siger Jette Westerdahl, kommunikations-konsulent, i Sonofon til Mobilsiden.dk

Sonofon ønsker ikke at bidrage til omsætning i unlockbranchen, ved at låse deres mobiltelefoner. Men opgøret med simlåsen, betyder også en lille økonomisk gevinst for teleselskabet.

- "Der bruges penge i vores organisation på at låse telefonerne. Derefter bruger mange kunder penge på at låse dem op. Det er jo helt tosset og meningsløst. Kunderne flytter jo alligevel væk fra selskabet hvis de vil, simlås eller ej", siger Jette Westerdahl.

3, TDC og Telia afventer. Telmore sælger uden simlås

Konkurrenterne i er alle opmærksomme på problematikken omkring simlås, men følger ikke umiddelbart i Sonofons fodspor.

- "Vi har ingen aktuelle planer om at fjerne SIM-låsen, men vi følger med interesse reaktionen på Sonofons udspil. ", siger pressechef Rune Fick Hansen fra Telia.

Næsten samme ordlyd kommer fra TDC og 3.
- "Der er ingen aktuelle planer i den retning. Men vil selvfølge følge udviklingen nøje", Per M.E. Christiansen fra TDC Mobils presseafdeling.

Hos 3, siger Stine Green Paulsen: "Det er et interessant projekt, men ikke noget vi har diskuteret internt i 3".

Hos Telmore har man i næsten tre år, solgt telefoner uden simlås.
 - "Vi har aldrig haft binding, fordi vi mener det skal være kundetilfredsheden der binder dig som kunde og ikke jura eller tekniske forhindringer", lyder det fra direktør Allan Christiansen.

Op mod 40 procent af alle nye kunder, ønsker at bevare det nuværende mobilnummer når der flyttes teleselskab.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies