Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sonofon favorit til Debitel-køb

Sonofon favorit til Debitel-køb

Sonofon er, ifølge dagbladet Børsen, nu favorit til at købe teleselskabet Debitel. Tidligere har Telia ellers haft førertrøjen.

<b>Fakta:</b> Ved udgangen af 1. halvår 2006, var der i Danmark 5.625.271 mobilkunder.
Fakta: Ved udgangen af 1. halvår 2006, var der i Danmark 5.625.271 mobilkunder.

En kapitalforhøjelse på 2 mia. kroner til Telenor Danmark Holdning, som står bag Sonofon, er måske et tegn på, at Sonofon er tæt på at opkøbe Debitel, skriver Børsen.

Aktuelt har både Telia og Sonofon budt over 1 mia. kroner for Debitel, men nu har Sonofon altså fået mere kapital fra sin norske ejer. Hverken Debitel eller Telenor har ønsket at uddybe avisens artikel.

Telia (Teliasonera, red.) har ellers længe været udpeget som favorit til at købe Debitel, da Telia ikke har et lavprisselskab på det danske marked. Men spørgsmålet er nu, om Teliasonera formår at trække et trumfkort op, her i salgets 11.-time.

Markedsandele forrykkes

Som det ser ud nu, er TDC nummer ét i Danmark, mens Telia er to og Sonofon tre. Hvis Debitel købes af Sonofon, vil Telia og Sonofon bytte plads – en ombytning som direkte strider imod Telias erklærede mål, om at blive det største mobilselskab i Danmark.

Regnes Sonofons lavprisselskab, CBB Mobil, med i tallene, er Sonofon dog allerede nummer to på markedet med 23,3 procent. Overtages Debitel kommer de op på 28 procent, og distancerer klart konkurrenten Telia.

Markedsandele i Danmark, ifølge IT- og Telestyrelsens Telestatistik for 1. halvår 2006.

TDC: 31,5 %
Telia: 19,9 %
Sonofon: 19,0 %

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies