Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sonofon forbereder turboversion af 3G-telefoni

Sonofon forbereder turboversion af 3G-telefoni

Sonofon sikrede sig den fjerde 3G-licens i december og går i luften med 3G-telefoni om få måneder.

Det Telenor-ejede teleselskab Sonofon er klar med 3G-telefoni om få måneder i de fire største danske byer, skriver Jyllands-Posten. Sonofon sikrede sig den fjerde danske 3G-licens for 533 millioner kroner i december sidste år. Licensen er landsdækkende og Sonofon er forpligtet til at dække 30 pct. af befolkningen i 2009 og 80 pct. inden 2013.

Sonofon har tidligere meldt ud, at selskabet i første omgang vil tilbyde 3G-tjenester til erhvervslivet, hvor der menes at være et stort behov for mobile dataforbindelser til e-mail og adgang til interne it-systemer.

Selskabet fortæller nu, at man i første omgang vil tænde for 3G-nettet i København, Odense, Århus og Ålborg.

Det er uvist, hvornår Sonofon er klar til at tilbyde 3G-telefoni til resten af landet, eller hvorvidt selskabet også vil forsøge at kapre private 3G-kunder.

Men Sonofon oplyser, at selskabet forbereder en særlig turboversion af 3G. Normalt er hastigheden maksimalt på 384 kbit/s, men turboudgaven kan overføre helt op til 2 mbit/s.

TDC, 3 og Telia ejer ligeledes en landsdækkende 3G-licens, men kun de to første har rent faktisk lanceret 3G-telefoni i Danmark.

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies