Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sonofon køber 3G-licens

Sonofon køber 3G-licens

533 mio. kr. Det er prisen for adgang til det danske 3G-marked. Sonofon tænder for 3G-senderne i 2006. Erhverslivet og store byer kommer først.

I dag har IT- og Telestyrelsen tildelt en af de fire danske 3G-licenser (UMTS) til Sonofon. Prisen blev 533 millioner kroner.

De første 3G-tjenester fra Sonofon vil ramme markedet i løbet af 2006.

Telenor, som står bag Sonofon, har allerede erfaring med 3G i Norge, Sverige og Ungarn. Det er disse erfaringer man vil udnytte i forbindelse med udbygningen af det danske 3G-netværk.

I starten bliver de kun erhvervslivet som får glæde af 3G fra Sonofon. Der er endnu ikke sat dato på, hvornår private kunder får adgang til 3G muligheden.

Det lader til at Sonofon har valgt samme strategi som TDC i forhold til udbygningen af nettet; Man starter i de store byer og udbygger nettet gradvis.

”Vi glæder os til at tilbyde effektive og spændende 3G-tjenester til erhvervslivet og privatkunderne. Arbejdet med at etablere det nye mobilnet og produkter er fremskredent, og vi forventer at lancere de første tjenester i større danske byer i løbet af 2006,” siger Henrik Clausen, adm. direktør for Sonofon.

Den fjerde UMTS-licens er lige som de øvrige tre licenser landsdækkende. Ifølge licensbetingelserne skal netværket udbygges til at dække 30 procent af befolkningen i 2009 og 80 procent i 2013

Vidste du...

...at, Telia, 3 og TDC købte deres licenser til 3G helt tilbage i 2001. Aktuelt er det dog kun 3 og TDC der er i luften på 3G. Telia afventer stadig og satser aktuelt på EDGE, som er en teknik der kan overføre hurtige data på det nuværende mobilnet - dog langt fra så hurtigt som på 3G.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies