Sonofon overvejer mobbe-spærring på sms

Sonofon overvejer kraftigt indførelse af en norsk sms-spærringsmodel, der skal forhindre mobning.

Sonofon overvejer mobbe-spærring på sms

Telenor i Norge lancerer fra 15. december muligheden for, at spærre sms-beskeder fra udvalgte numre. Dette gøres i samarbejde med Røde Kors og Barnevakten, og er en indsats der skal forhindre mobning af børn og unge.

Umiddelbart er det kun sms’er der kan spærres for, og både mms-beskeder og opkald går igennem filtret.

Sonofon i Danmark, der er en del af Telenor-koncernen, overvejer tilsvarende spæringsmuligheder.

 – “Det, som Telenor gør lige nu, er et brandgodt initiativ mod mobning, og det er klart noget, som vi overvejer at indføre i Danmark,” siger Sonofons pressechef Peter Glüssing til Computerworld.

Telekommunikationsindustrien (TI) er derimod ikke begejstret for denne løsning på mobning, og griber sagen an på en anden måde. De har netop nu udsendt klassesættet “Go Mobil Stil” til 130.000 4.-5. klasses elever i Danmark.

 – “Jeg er betænkelig ved at det er tekniske løsninger, der skal afhjælpe sociale problemer. Det er nok bedre at få løst mobning og andre sociale problemer menneskeligt fremfor teknisk”, udtaler Ib Tolstrup direktør for TI til Computerworld.

Det videre forløb i sagen

Her følger vi op med den seneste udvikling. mobilsiden fortsatte historien. Allerede d. 7/10/2008 gik redaktionen videre med en artikel omkring emnet DSB skrotter fastnettelefonen og går mobiltKlik her for at gå til artiklen.. Se de seneste nyheder om emnet her.