Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sony-boss slår fast: vil fortsat lave smartphones

Sony-boss slår fast: vil fortsat lave smartphones

Sonys top-chef, Hiroki Totoki, maner vedholdende rygter om et frasalg af mobilforretningen til jorden.

Sonys forretning har set bedre dage, fra at være primus motor for hjemmeelektronik igennem 80’erne, 90’erne og 00’erne er de seneste års resultater mere dystre.

Frasalg af PC og bærbar forretningen, rokader i ledelsen og nogle massive nedskrivninger gav liv til en masse spekulationer om et muligt frasalg af mobilforretningen.

Læs også: Sony i krise: Overvejer at sælge mobilforretningen

Disse rygter er der dog intet hold i, fastslår Sonys administrerende direktør, Hiroki Totoki. I et interview understreger Sony-chefen at rygterne kommer i kølvandet på en stor afskrivning i 2014, hvor goodwill fra Ericsson-købet måtte nedskrives.

Selv med tallene i det røde felt mener Totoki at mobilforretningen er sund: ” Det er er tale om et regnskabsunderskud som ikke har indflydelse på vores indtjening. Vores cash-flow er meget sund.” forklarer Sony-chefen.


Besparelser vil få Sony på ret køl

For at bringe Sony tilbage på ret kurs, er opskriften ifølge Hiroki Totoki besparelser. ”Vores udgifter skal sænkes med 30 procent inden udgangen af 2016” varsler Totoki. Samtidig vil antallet af Sony-ansatte reduceres med i alt 20 procent.

Derefter anerkender Sony-chefen at konkurrencen er benhård, og at levere den bedste brugeroplevelse vil være vejen frem for selskabet.

Sidst er det tre af Sonys kernekompetencer der skal overbevise køberne om at vælge Sonys smartphones i fremtiden: kamera-, display- og lydkvalitet.

Se også: Sony Xperia Z3+ : to skridt frem og et tilbage [TEST]


Sony XPERIA Z3+ - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies