Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sony Digital Paper er en 13” ultralet papirtablet

Sony Digital Paper er en 13” ultralet papirtablet

Sony vil lancere en utrolig let tablet med E-ink skærm til at læse og tage noter på

Sony Digital Paper er den første tablet der vil får E-ink skærmteknologien E-ink Mobius. E-ink er specielt fra andre tablet skærme ved at de kun viser gråtoner, men ligner almindeligt papir. Det gør dem utroligt behagelige at læse på gennem længere tid og bognørder foretrækker derfor også E-ink læsere a la Amazon Kindle hvis der skal læses en hel krimi.

E-ink Mobius er speciel ved samtidig at være fleksibel og man bruger plastik i stedet for glas til at beskytte skærmen. Det gør at selve skærmen kun vejer 60 gram, mens hel tabletten ender på 358gram, hvilket må siges at være helt unikt for en 13” tablet. 13” er valgt da det svarer til et A4 papir uden margener.

Men plastikken gør også skærmen mere holdbar og end normale glasskærme, man går dog ikke nødvendigvis ned på skærmkvalitet da opløsningen er 1600 x 1200. Det er ikke toppen af poppen, men dog stadig så dog at man ikke irriterer øjnene når man læser pdf-filer, tager noter eller lignende.

En af E-inks helt store fordele er batteritiden. Sony Digital Paper skulle efter sigende kunne holde helt op til 3 uger, så med denne på et forretningsrejse eller ferie, så behøver du ikke være bange for at løbe tør for strøm.

Sony Digital Paper skal ikke konkurrere direkte med andre af Sony’s Android eller Windows tabets, en E-ink tablet som denne er beregnet til business-brug hvor der skal tages noter under møder, skrive referater eller bare at læse store dokumenter hvor man normalt ville blive træt i øjnene med en normal tablet.

Sony Digital Paper kommer først til Maj, men solskin på E-ink skærme har ikke samme negative effekt på læsbarheden som normale skærme, så der er lidt at se frem til. Dog bliver prisen formentlig utrolig høj da indikationer tyder på US $1100, hvilket svarer til et sted mellem 6000-11.000kroner afhængigt af hvor positivt eller negativt man ser på valutakursen, told, afgifter med mere.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies