Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sony dropper smartphonemarkedet i flere lande

Sony dropper smartphonemarkedet i flere lande

Sony er presset på det globale smartphonemarked og vil forsøge at kæmpe sig tilbage til overskud, ved at reducere produktionsomkostninger.

Foto: Sony

Sony har haft svært ved at følge konkurrenterne i flere lande, hvor de år efter år er overgået af producenter som Huawei, Samsung og Apple. Det lader til at Sony nu tager konsekvensen og nedprioriterer flere lande på det globale smartphonemarked.

Læs også: Sony Mobile bliver ét med producentens TV- og kameraafdeling

I går afholdte den japanske elektronikgigant en såkaldt Corporate Day, hvor selskabet fremlagde planerne for finansåret, 2020, som løber indtil den 31. marts 2021. Sony gav en opdatering på hver af deres virksomheder, hvilket blandt andet inkluderer deres Mobile Communications.

Kortet her viser, hvor Sony fremover vil lancere deres smartphones. Det er kun i de blå områder, at Sony vil være at finde på det officielle marked.
Kortet her viser, hvor Sony fremover vil lancere deres smartphones. Det er kun i de blå områder, at Sony vil være at finde på det officielle marked.
Foto: Sony

Sony bekræftede at selskabet går efter, at deres Mobile Communications skal generere overskud i 2020, ved at reducere produktionsomkostninger med 50 procent i forhold til 2017. Derudover bekræftede Sony, hvilke regioner man fremover vil satse på, og hvilke regioner, der er blevet valgt fra. 

Selskabet bekræfter at man fremover vil satse på Europa, Japan, Taiwan og Hong Kong, hvilket betyder at Sony trækker sig fra resten af det globale marked. Ydermere vil der blandt andet være reduceret fokus på det mobile marked i Sverige, ligesom man vil fusionere salg og marketing i Storbritannien med Sony Europe. Den fulde oversigt over Sonys nye strategi kan ses på billedet herover.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies