Sony Ericsson dropper den dumme telefon

Sony Ericsson vil fra 2012 kun satse på smartphones, og stopper produktionen af "almindelige" mobiltelefoner.

Sony Ericsson dropper den dumme telefon

Hvis du hører til det segment, der synes en mobiltelefon er noget, man ringer fra, modtager opkald på, og til nød modtager SMS’er på, er dine dage nok så småt talte.

Her tænker jeg ikke blot på, at du nok rent aldersmæssigt hører til i den ældre del af demografien, men på Sony Ericssons seneste udmelding: fra nu af vil de udelukkende fokusere på smartphones.

Det betyder, at Nokia efter alt at dømme får lov at beholde monopolet på “dumbphones”, og at Sony Ericsson er den første store mobilproducent, der dropper dem fuldstændigt: fra nu af vil de udelukkende fokusere på Xperia smartphone segmentet.

Ifølge Sony Ericsson, kommer 80% af deres salg fra Xperia smartphones der kører Android – de har derfor taget konsekvensen, og i 2012 kommer der kun smartphones ud for enden af samlebåndene.

Mere om stoffet

Meget er sket siden vi publicerede artiklen. mobilsiden har holdt fast i temaet. 11/10/2011 publicerede redaktionen en artikel omkring emnet Nokia topchef: Windows-mobil kommer i år – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Seneste nyt om emnet kan du finde her.