Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sony Ericsson har tabt pusten

Sony Ericsson har tabt pusten

Selv om mobilmarkedet fortsætter med at stige, sælger Sony Ericsson markant færre telefoner end sidste år.

Konkurrenterne fra Nokia, Samsung og Apple sælger stadig flere og flere mobiler, mens Sony Ericsson ser ud til at have mistet pusten. Det viser nye tal fra analysehuset iSuppli.

I løbet af årets første kvartal blev der således solgt 27 procent færre Sony Ericsson-telefoner end i samme periode sidste år.

Ifølge Erik Sandsmark, der er chef for Sony Ericsson i Norge, hænger de svage salgstal sammen med et relativt dårligt produktsortiment i netop det kvartal.

- ”Vi har siden lanceret telefoner som Vivaz, Satio og X10, som har fungeret rigtig godt på markedet,” sige han til Mobilen.no.

Apple oplever stor fremgang

Apple kan til gengæld bryste sig af en solid fremgang. I løbet af et år er antallet af solgte iPhones mere end fordoblet fra 3,7 millioner enheder til 8,7 millioner enheder.

Nokias har solgt knap 108 millioner mobiltelefoner i løbet af årets første kvartal, hvilket er en stigning på over 14 millioner. Dermed fastholder den finske mobilgigant sin position som den klart mest sælgende producent.

Verden næststørste mobilproducent, Samsung, er gået frem fra knap 46 millioner solgte enheder til lidt over 64 millioner.

Du kan læse meget mere om analysen fra iSuppli ved at klikke her.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bepper 21-05-2010 13:28:57

At SonyEricsson skulle have tilbagegang mht. salgstal er sandsynligvis rigtigt nok - rent talmæssigt.
Men min erfaring efter at have researched mobilmarkedet de sidste 3 måneder forud for et mobilkøb, er anderledes i forhold til fremgang.
Næsten alle de nye spændende modeller kommer fra SonyEricsson: Vivaz, Satio og Xperia, samt hele Greenheart-linie, synes jeg er interessante. Modsat - hvergang jeg står med en Nokia, så føler jeg mig kastet et halvt til et helt år tilbage i tiden. Nokia-tingene virker klodsede og firkantede.
For bare et halvt år siden kunne jeg have sværget at jeg forblev Nokia-kunde. Men tingene har ændret sig, og nu faldt valget af mit mobilkøb på en Vivaz fra SonyEricsson (som i øvrigt kører på Symbian S60 styresystemet - mest kendt fra Nokia) Så nu har jeg det bedste fra begge verdener :)
- Og det er altså en god vind!

0 0
Henrik 22-05-2010 14:23:59

Jeg er enig. Det er nemlig rigtigt, at SE har solgt færre telefoner, men de tjener flere penge nu. Sandsynligvis fordi deres nye modeller som Vivaz, Satio og X10, ligger i en lidt højere prisklasse med bedre indtjeningsmargin.

En anden ting, hvor jeg også er enig med dig. Vivaz'en er på mange måder en stærk forbedret Nokia 5800 - forstået på den måde, at den kan køre de samme apps osv., men har langt bedre kamera og en meget kraftigere CPU (ARM CortexA8 @ 720 Mhz) og grafikchip (PowerVR SGX OpenGL 2.0) - og så er den relaliv billig (2700 kr.).

Dem eneste ting jeg synes er super ærgelig, mht. både Vivaz og Satio, er at SE ikke har givet dem den nyeste version af Symbian's UI som kinetic scrolling, det har Nokia bla. gjort med deres seneste software-opdatering til bla. 5800eren. Dette tager lidt af glæden ved at bruge Vivaz'en synes jeg.

Det samme kan siges om X10'eren som kun er født med Android 1.6.

Hvis SonyEricsson bliver bedre til at holde deres modeller opdateret med de nyeste versioner af OSerne (altså hhv. Symbian og Android), har de en lys fremtid tror jeg.

0 0

Om brug af cookies