Sony Ericsson Xperia Arc – vores første indtryk

Xperia Arc har været i hænderne på Mobilsiden.dk. Umiddelbart en glimrende Android-mobil, som er godt på vej i den rigtige retning.

Sony Ericsson Xperia Arc – vores første indtryk

Der er ingen tvivl om, at den Xperia X10 topmodel, som Sony Ericsson lancerede for et år siden, vil stå tilbage som et komma, i Sony Ericssons produkthistorie.

Efter at have tilbragt et stykke tid med efterfølgeren Xperia Arc i hænderne, er den umiddelbare konklusion, at Arc er væsentligt bedre end X10.

Mobilen føles godt i hånden og opleves ikke “enorm”, selvom skærmen er hele 4,3 tommer stor. Måske er det den svage bugning, og at den kun er 8,7 millimeter på det tyndeste sted, der gør forskellen.

Undervejs fik jeg egentlig ikke en “plastik-følelse” i kroppen, selvom Arc faktisk er udført i dette materiale.

Hurtig betjening

Android version 2.3 vil ligge i Xperia Arc fra lanceringen senere i  dette kvartal, hvilket bringer denne Android-mobil op på den seneste udgave – et klart plus.

Arc er på nuværende tidspunkt pænt langt fra den færdige salgsversion, men alligevel opleves betjeningen flydende – omend vi har set små “pauser (lags)”.

Men her skal det siges, at mobilen kører i en udvikler-tilstand, hvor fejlmeldinger indsamles. Det forventes derfor, at disse grafiske fejl er rettet ind, inden Arc når butikkerne.

Samlet er brugeroplevelsen i top og mobilen opleves som værende “hurtig i vendingen”.

Sony Ericsson Xperia Arc. Foto: Mobilsiden.dk
Sony Ericsson Xperia Arc er 8,7 mm. på det tyndeste sted.
(Foto: Mobilsiden.dk)

Multitouch – ja tak!

Sony Ericsson har fra starten sørget for multitouch i Arc. Det udmærker sig ved, at der som på andre Android-mobiler kan zoomes ud til helikopter-view, hvor man ser forside-skærmene i overblik.

Den største ændring ligger dog i internet-browseren. Når fingrende hhv. samles og spredes, zoomes der ind og ud på teksten.

Det rigtig fede er dog muligheden for at flytte skærmbilledet, mens man zoomer. Denne form for multi-touch zoom, er indtil nu kun set på iPhone og iPad. Og PS: På Sony Ericsson Arc virker denne funktion også bare mega-lækkert.

Sony Ericsson Xperia Arc. Foto: Mobilsiden.dk
Sony Ericsson Xperia Arc i sort og sølv. (Foto: Mobilsiden.dk)

Skærm-kvaliteten er godkendt

Der er ikke tale om en Super AMOLED skærm, men en mobiludgave af Sonys Bravia skærme.

Skærmen giver en langt flottere billedegengivelse, end tilfældet er på f.eks. den gamle Xperia X10.

Betragtningsvinklen er dog ikke nær så god som på Samsung Galaxy S med Super AMOLED, men i forhold til hvor Sony Ericsson kommer fra, kan du roligt begynde at glæde dig.

Officiel præsentation af Bravia på Xperia Arc

Dansk ordbog og tastatur

Overfor Mobilsiden.dk lover Sony Ericsson en mobil, der fra starten kommer med dansk QWERTY skærmtastatur, inklusive dansk ordbog.

Fra fødslen har den ikke det klassiske T9-tastatur, men for dem som måtte mangle denne feature, et det blot at hente f.eks. “Smart Keyboard” fra Android Marked.

Xperia Arc vil også fra leveringen tale dansk i menuerne.

Sony Ericsson Xperia Arc. Foto: Mobilsiden.dk
Sony Ericsson Xperia Arc. (Foto: Mobilsiden.dk)

Konklusion: Det tyder på et hit

Jeg er positiv, men forbeholden, overfor Sony Ericsson Xperia Arc.

Årsagen er historikken omkring Xperia produkterne. Xperia X1 og X2 var nogle triste Windows Mobile-mobiler, mens Xperia X10 med Android bare ikke var god nok.

Derfor vil jeg godt lige se Sony Ericsson levere varen for alvor, inden jeg står med armene oppe. Her skal man lige huske, at Xperia X10 Mini og Mini Pro, faktisk var absolut forrygende mobiler – så Sony Ericsson kan altså godt, når de tager sig sammen.

Xperia Arc ligner grundstenene til et stort smartphone-hit – og heldigvis lader det ikke til, at man vil forsøge at sælge Arc på TimeScape-funktionen, som efter min mening i dagligdagen er komplet overflødig.

Sony Ericssons udviklingshold skal egentlig bare rode med detaljer og optimeringer nu. Og skulle man indskyde et ønske herfra, så vil ‘smartdial’ i opkaldsdelen være rart at få med i den færdige version.

Arc sejler den rette vej, men endnu ikke helt i havn.

Læs også:
Galleri: Se billeder af Xperia Arc
GSMArena’s web-indslag om Xperia Arc

Eksternt link:
Officiel website om Xperia Arc