Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sony Ericsson Xperia X1 - de første indtryk

Sony Ericsson Xperia X1 - de første indtryk

Sony Ericsson X1 er en mobil vi kan glæde os til. Her er vores første indtryk og billeder.

"Cool" og "moderne" er de umiddelbare ord, som rammer en, når X1 holdes i hånden.

I forhold til andre terminaler med Windows Mobile 6.1 og tastatur, er der virkelig gjort noget ud af udtrykket. Bløde hjørner og et slide-ud tastatur, der er svagt bøjet, kombineret med farvede lysdioder på siderne, er med til at løfte X1.

HTC Touch Pro er, teknisk - stort set samme enhed som X1, omend der på softwaredelen er store forskelle. Alligevel giver det mening, at sammenligne produkterne, da de begge sigter mod samme målgruppe. Xperia X1 vinder klart kampen på designet - men om den også kan slå Touch Pro på softwaren, er et åbent spørgsmål. X1's software var nemlig ikke færdigudviklet, i enheden vi lånte.

Et af de store plusser ved X1 er 3,5 mm Jackstikket i toppen. Det betyder, at brug af egne hovedtelefoner er en mulighed. Det er også fedt, at betjeningspinden (stylus) er lang - dermed ligger den rigtig godt i hånden.

Det mest omtalte ved X1 er "panelerne" hvor homescreen/skrivebord kan sættes forskelligt op, alt efter behov. Det virker bestemt som en god idé. Men i forhold til trenden om, at alt skal være "finger-friendly", kaster jeg her et spørgsmålstegn ind og spørger, om Sony Ericsson har gjort det godt nok, hvis brugerne vælger mobilenhed efter softwaredesign fremfor fysisk design?

Kameraet på 3.2 megapixels (autofokus) tager, selv i testudgaven, nogle helt hæderlige fotos. Google Maps og GPS-funktionen er også godkendt - hurtig GPS-fix og smidig betjening af Maps-programmet tæller på plussiden.

Samlet set er Sony Ericsson Xperia X1 virkelig spændende. Det er ikke fair på nuværende tidspunkt, at bedømme produktets plusser og minusser hårdt og kontant, da X1 stadig er i testfasen. Men det bliver virkelig interessant, at følge med i, om Sony Ericsson kan gøre væsen af sig, på markedet for produkter med Windows Mobile.

X1 er i butikkerne ved udgangen af oktober. Inden da, er vi på Mobilsiden.dk klar med en stor gennemgribende test.


Sony Ericsson XPERIA X1 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies