Sony klar til at sælge mobil-forretningen

Det traditionsrige japanske firma Sony er klar til at sælge mobil-delen af forretningen fra for at rette op på en trængt økonomi

Sony klar til at sælge mobil-forretningen

Japanske Sony har det ikke let for tiden, og efter flere nedjusteringer af de økonomiske forventninger ser det nu ud til, at Sony er klar til at sælge mobil- og tv-delen af virksomheden fra. Det er i et forsøg på at hive den samlede økonomi op på sorte tal igen.

Det er Reuters, der har snakket med kilder tæt på Sonys ledelse, og de fortæller altså, at ledelsen er klar over, at ‘ingen forretning holder for evigt’. Derfor kan Sony være på vej mod at finde investorer til tv- og mobilafdelingen eller helt sælge dem fra.

Læs også: Sony Smartband Talk: En mester i ufortjent ros [TEST]

Sonys økonomi er efterhånden så trængt, at firmaet for første gang ikke vil udbetale en bonus til sine investorer – blandt andet efter store tab på smartphones.

Sidste år solgte japanerne deres Vaio-forretning fra, der producrede laptops, ligesom tv-afdelingen er blevet et selvstændigt firma. Nokia solgte også sin mobilproducerende afdeling til Microsoft, så det er ikke et uhørt træk i kampen om profit.

Til at trække økonomien op tjener Sony penge på deres PlayStation-forretning og på sensorer til blandt andet smartphonekameraer.

Læs også: James Bond afslører Sony-enheder

En kilde siger til Reuters, at selvom der endnu ikke er nogen aftaler klar til Sony, så er det blevet klargjort overfor alle dele af koncernen, at Sony er klar til at trække stikket om nødvendigt.

Får Sony ikke vendt skuden, så kan det altså betyde enden på Sony Xperia Z-linjen, der ellers har fået glimrende anmeldelser på det seneste.

Historiens videre forløb

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek seneste nyt om temaet. mobilsiden har holdt fast i temaet. 12/1/2015 fik historien nyt liv med nyheden; MediaTek vil lave 10- og 12-kernede processorer – Læs mere her. Se også seneste nyt om temaet her..