Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sony klar til at sælge mobil-forretningen

Sony klar til at sælge mobil-forretningen

Det traditionsrige japanske firma Sony er klar til at sælge mobil-delen af forretningen fra for at rette op på en trængt økonomi

Japanske Sony har det ikke let for tiden, og efter flere nedjusteringer af de økonomiske forventninger ser det nu ud til, at Sony er klar til at sælge mobil- og tv-delen af virksomheden fra. Det er i et forsøg på at hive den samlede økonomi op på sorte tal igen.

Det er Reuters, der har snakket med kilder tæt på Sonys ledelse, og de fortæller altså, at ledelsen er klar over, at 'ingen forretning holder for evigt'. Derfor kan Sony være på vej mod at finde investorer til tv- og mobilafdelingen eller helt sælge dem fra.

Læs også: Sony Smartband Talk: En mester i ufortjent ros [TEST]

Sonys økonomi er efterhånden så trængt, at firmaet for første gang ikke vil udbetale en bonus til sine investorer - blandt andet efter store tab på smartphones.

Sidste år solgte japanerne deres Vaio-forretning fra, der producrede laptops, ligesom tv-afdelingen er blevet et selvstændigt firma. Nokia solgte også sin mobilproducerende afdeling til Microsoft, så det er ikke et uhørt træk i kampen om profit.

Til at trække økonomien op tjener Sony penge på deres PlayStation-forretning og på sensorer til blandt andet smartphonekameraer.

Læs også: James Bond afslører Sony-enheder

En kilde siger til Reuters, at selvom der endnu ikke er nogen aftaler klar til Sony, så er det blevet klargjort overfor alle dele af koncernen, at Sony er klar til at trække stikket om nødvendigt.

Får Sony ikke vendt skuden, så kan det altså betyde enden på Sony Xperia Z-linjen, der ellers har fået glimrende anmeldelser på det seneste.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

14-01-2015 11:52:48

Så synes jeg Google skal opkøbe dem:-)

3 3
jec 19-01-2015 00:05:30

Er bange for det nok nærmere er kineserne som køber dem

1 0
14-01-2015 11:57:29

Ja så de kan komme ud og markedsføre deres rigtig gode mobiler :-) Ville være godt med en stærk pengetank i ryggen

3 2
14-01-2015 12:50:21

Ja præcis:-)

2 2
Kurt L Andersen 14-01-2015 09:46:50

Så kan det være man skal købe Z4 eren når den kommer det bliver måske den sidste rigtige Sony mobil.

3 3

Om brug af cookies