Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sony køber Sony Ericsson

Sony køber Sony Ericsson

Sony Ericsson bliver nu helt japansk, da det netop er offentliggjort at Sony køber Ericsson ud. (opdateret 9:59)

Det svenske islæt forsvinder fra Sony Ericsson, da Sony har købt Ericsson ud af virksomheden efter ti års samarbejde.

Ericsson er verdens største leverandør af mobilnet og netværksudstyr, men nu vil Sony stå på egne ben i mobilbranchen, hvor de under navnet "Sony Ericsson", nu er verdens niendestørste mobilproducent.

Indtil nu har firmaerne hver især ejet 50 procent af den mobilproducerende virksomhed.

Sony nu eneejer

Elektronikgiganten Sony bliver altså eneejer af Sony Ericsson, og prisen bliver 1,05 milliarder euro, hvilket cirka svarer til 7,8 milliarder danske kroner.

Ericsson har valgt at sælge deres del af Sony Ericsson, da mobiltelefoner har ændret sig fra at være telefoner (der primært kan ringe) til at være små computere i lommeformat.

Til det udtaler Ericssons topchef Hans Vestberg:

- “Dette indebærer, at synergierne for Ericsson i at have både en verdensførende telekommunikationsteknik- og en -tjenesteportefølge, samt en mobiltelefonvirksomhed mindskes”.

Ejerskiftet sker allerede til årsskiftet, hvis alt går vel, hvilket betyder at konkurrencemyndighederne skal sige god for handlen.

Logisk for Ericsson at sælge

I pressemeddelelsen står der også, at “Sony Ericsson efter købet er et fuldt ejet datterselskab i Sony, og derved også bliver integreret i Sonys brede platform af sammenkoblede forbrugerelektronikprodukter”.

Ved et fuldt ejerskab kan hele det japanske-imperie også hurtigere koble telefoner, bærbare computere, tablets, fjernsyn, kamera, playstation osv. sammen.

- “Vi kan nu tilbyde folk al slags indhold, fra film til musik og spil, og på en måde, som ingen andre kan”, siger Sonys topchef Howard Stringer.

10 års samarbejde - nu slut

Sony Ericsson har netop fejret sit 10 års jubilæum, og regnskabet for tredje kvartal var bedre end forventet.

Salget i Europa og Nordamerika er faldet, men tilgengæld er salget vokset kraftigt i Asien. Derved giver det også endnu mere mening, at Ericsson vælger at trække sig ud, da der formentlig så kommer mere fokus på det asiatiske marked fremadrettet.

Med i salget indgår også et par patenter for trådløs teknik.

Sony Ericssons markedsandele

Ifølge analysehuset Gartner, så sad Sony Ericsson i andet kvartal i år på 1,7 procent af det samlede marked for mobiltelefoni i hele verden.

For bare fem år siden var Sony Ericsson den fjerdestørste mobilproducent i verden, med en markedsandel på hele 9 procent.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Mathias 27-10-2011 21:34:13

Jeg har en Sony Ericsson X10 Mini, og jeg hader den. De sidste SE telefoner jeg har haft har også været skuffende. De genstarter ofte, og de er langsomme. Samtidig synes jeg at programmer "holder op med at fungere" tit. F.eks. SMS funktionen på X10'en. Håber det bliver bedre når Sony overtager. Lav dem i samme kvalitet som PS3'en.. så skal det nok gå ;)

0 0
Thomas Kristensen 27-10-2011 17:40:08

Mener da det var Ericsson der opfandt Bluetooth teknologien :)

Og det er da kun en fordel at Sony overtager det hele, det giver bedre integration og bedre samarbejde imellem de forskellige enheder som det er fortalt i artiklen :)

Det eneste jeg syntes kan være en ulempe er at alle de forskellige elektronik producenter, der både laver radio, tv, smartphones mm.
Så hvis man har en Android eller Iphone og vi har et Phillips TV, Samsung Smartphone, Sony Hifi
Så skal man have et separat app på telefonen til hver af de 3 enheder, det ville jo være nemmere at en app kunne styre det hele :)

0 0
Gizmo 27-10-2011 12:26:55

Det lyder godt, og der kommer nok flere highend xperia serie smartphone med playstation suite indbygge :)

0 0
zonetrooper90 27-10-2011 10:46:15

Hvis Sony så beholder den fokus Sony Ericsson har haft på design og funktion, så kan det vist ikke gå helt galt... og så er der jo også den mulighed at vi får Remote Play på vores mobiler...

0 0
Om brug af cookies