Sony lancerer et flagskib i miniformat.

Sony Xperia Z1 Compact er en Android topmobil kogt ned til 4,3 tommer.

Sony lancerer et flagskib i miniformat.

I Android-land er der tradition for omtrent 5 tommer store skærme til topmodellerne. Den tradition vil Sony, med den nyligt lancerede Xperia Z1 Compact gøre op med. Sonys nyeste flagskib er på ydmyge 4,3 tommer.

For Sony er ambitionen at redefinere, hvad en lommevenlig mobiltelefon skal kunne. Og kigger man udstyrslisten igennem er intet blevet sparet i forhold til Sonys nuværende flagskib Sony Xperia Z1.

Hvor andre mobilproducenters ’mini’-udgaver er prægede af besparelser, er Z1 Compact veludrustet sag med følgende specifikationer:

– 4.3 tommer HD skærm med TRILUMINOS teknologi
– Støv og vandtæthed (IP55 og IP58)

– 20.7 megapixel kamera med 1/2.3” sensor og Sony G-optik, dedikeret kameraudløser så der kan optages video og billeder under vandet.
– Qualcomm Snapdragon 800 processor med 2.2 Ghz Quad-core og 4G-antenne
– Micro SD kort læser
– 2300 mAh batteri
– Android 4.3 Jelly Bean
– 127x65x9.5mm og 137 gram.

Alt sammen en topmodel værdigt.

Skærmen er dermed det eneste der er droslet ned til lommevenlige 4,3 tommer og HD opløsning. Hvor de regerende topmodeller fra Samsung, HTC, LG og Sony alle bærer på full-HD skærme. Men 1280*720 opløsningen svarer til 341 PPI – over hvad Apple definerer som ’retina’ i deres iPhones.

Verdens bedste batteri-ydelse

Det, for størrelsen, relativt store batteri sammen med Sonys STAMINA batterivenlige indstillinger, giver også forhåbninger om en god levetid for batteriet. Sony lover såmænd også at, Sony Z1 Compact har verdens bedste batteri ydelse i high-end kompaktsegmentet (hint: iPhone 5s).

Den lavere opløsning, kombineret med topchippen fra Qualcomm, lover dermed ydelse i første klasse da det er færre pixels som grafikdelen i Snapdragon 800 skal levere.

Alt i alt, fremstår Sony Z1 Compact som et spændende nyt tilbud i Android verdenen. Den forventes at ankomme til Danmark i løbet af næste måned. Vi følger udviklingen for at kunne meddele den endelige salgspris.

Pocketnow.com har lavet et hands-on.