Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sony Mobile fyrer hundredevis i Norden

Sony Mobile fyrer hundredevis i Norden

Flere hundrede fyringer hos Sony Mobile i Norden.

Sonys motto er "make believe", hvilket måske efterhånden er svært at blive ved med, efter dagens stormøde, som betød hundredevis af fyringer.

De cirka 3.000 ansatte ved Sony Mobile i Norden var i dag klokken 9 indkaldt til stormøde, og fik en besked der var frygtet.

Sony meddelte at 650 jobs skal nedlægges, samt antallet af eksterne konsulenter bliver reduceret. Det skriver Sony i en pressemeddelelse.

Sony har tidligere meddelt, at de vil flytte hovedkontoret og produktionen af mobiltelefoner til Tokyo, og dermed bliver resterne af Sony Ericsson-tiden gradvist visket ud.

Som en del af ændringerne vil Sony Mobile skære omkring 15 procent af arbejdsstyrken. Det betyder mere end 1.000 medarbejdere mister jobbet ved udgangen af marts måned 2014. Mest ramt bliver de ansatte i Sverige, hvor der ryger 650 medarbejder, men også op mod 450 konsulenter bliver vist døren.

Ændringerne kommer for at styrke og udvikle Sony Mobile, samt strømline hele Sony’s produktportefølje og give større integration både i produkter og Sony-koncernen.

-”Sony har den mobile forretning, som en af kerneforretningerne og Xperia smartphone porteføljen fortsætter med, at vinde momentum verden over,” sagde Kunimasa Suzuki, som er President og CEO for Sony Mobile.

Sony i Lund vil fortsætte med hovedfokus på software og applikationsudvikling.

Mobilsiden.dk følger sagen...

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper 23-08-2012 16:31:51

Hvis Sonys mobiltelefon-gren skal være et kerneelement i selskabet er det nødvendigt at samle ledelsen rent geografisk. Og selv om man kunne have håbet på, at Sony ville flytte deres hovedsæde til Ørestaden, så var det nok aldrig realistisk.

Sagen er vel også den, at Norden som centrum for mobiludvikling døde med Nokia. Det var godt nok Motorola der var de første, som lukkede deres udviklingscenter i Danmark, men med Nokias exit er der jo ikke meget videnscenter tilbage.

Det kunne have været interessant at satse på det, men den politiske vilje har åbenbart været fraværende.

0 0
Henrik 24-08-2012 09:10:52

Der er stadig masser af viden i Danmark omkring denne her branche og der er en hel del spin-off virksomheder i både Aalborg og København. Men ja, som stor international virksomhed som Nokia, Sony osv., så er Danmark bare for dyr - skat og lønniveau er bare ikke kompatibelt med et ekstremt konkurrencepræget marked.

0 0
Kim Harder 23-08-2012 12:03:09

Mon ikke Sony mener de kan stå på egne ben nu, de har taget hvad der kan tages fra Ericsson, også er det yt?

0 0

Om brug af cookies