Sony Mobile fyrer hundredevis i Norden

Flere hundrede fyringer hos Sony Mobile i Norden.

Sony Mobile fyrer hundredevis i Norden

Sonys motto er “make believe”, hvilket måske efterhånden er svært at blive ved med, efter dagens stormøde, som betød hundredevis af fyringer.

De cirka 3.000 ansatte ved Sony Mobile i Norden var i dag klokken 9 indkaldt til stormøde, og fik en besked der var frygtet.

Sony meddelte at 650 jobs skal nedlægges, samt antallet af eksterne konsulenter bliver reduceret. Det skriver Sony i en pressemeddelelse.

Sony har tidligere meddelt, at de vil flytte hovedkontoret og produktionen af mobiltelefoner til Tokyo, og dermed bliver resterne af Sony Ericsson-tiden gradvist visket ud.

Som en del af ændringerne vil Sony Mobile skære omkring 15 procent af arbejdsstyrken. Det betyder mere end 1.000 medarbejdere mister jobbet ved udgangen af marts måned 2014. Mest ramt bliver de ansatte i Sverige, hvor der ryger 650 medarbejder, men også op mod 450 konsulenter bliver vist døren.

Ændringerne kommer for at styrke og udvikle Sony Mobile, samt strømline hele Sony’s produktportefølje og give større integration både i produkter og Sony-koncernen.

-”Sony har den mobile forretning, som en af kerneforretningerne og Xperia smartphone porteføljen fortsætter med, at vinde momentum verden over,” sagde Kunimasa Suzuki, som er President og CEO for Sony Mobile.

Sony i Lund vil fortsætte med hovedfokus på software og applikationsudvikling.

Mobilsiden.dk følger sagen…