Sony sælger PC-forretningen fra

Med fokus på den mobile line-up af enheder, har Sony nu besluttet at sælge PC-forretningen fra til en investeringsfond.

Sony sælger PC-forretningen fra

Computerindustrien har hård konkurrence fra de smarte mobiler og tablets, vi nemt kan tage med på farten. Det får også flere producenter, til at sælge dele af virksomheden ud, så der kan de kan koncentere sig fuld ud om særlige projekter.

Lenovo opkøber Motorola for langt mindre end hvad Google betalte 

Nu har Sony ingået aftale, om at sælge deres Vaio computer-forretning, til en investeringsvirksomhed dannet under JIP(Japan industrial Partners Inc.). Det skriver Sony via CNET.

“Selskabet har besluttet, at koncentrere sig om den mobile produkt-lineup af smartphones og tablets. Overførslen af PC-forretningen til et nyt selskab oprettet af JIP, er den optimale løsning. Sony og JIP vil nu fortsætte med at forhandle de nærmere vilkår og betingelser for virksomhedsoverdragelsen, der forventes endeligt indgået inden udgangen af ​​marts 2014,” skriver Sony i pressemeddelsen.

Sonys PC-forretning lønner omkring 1000 medarbejdere, men Sony oplyser planer om at nedskære 5000 stillinger som del af salget. Virksomheden forventer desuden, at frasalget at Vaio vil resultere i et tab på 1.1 milliarder dollars i 2014.

Tech-giganten Sony er ikke eneste der har solgt PC-forretningen fra. I 2011 solgte NEC, der førhen var Japans førende PC-mærke, deres PC-forretning til kinesiske Lenovo. Med nylige opkøbt af Motorola har Lenovo dog også vist særlig interesse i det lukrative smartphone og tabletmarked.

Link: Sony via CNET

Temaet følges op

Temaet døde ikke med det første redaktionelle stik. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 5/2/2014 samlede vi op på historien og publicerede nyheden; Sony stopper opdateringer til mange enhederKlik her for at læse artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt om sagen..