Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sony stopper opdateringer til mange enheder

Sony stopper opdateringer til mange enheder

Sony vil ikke lave flere Android-opdateringer til en række ældre Xperia modeller, er din iblandt?

Sony Xperia Z1 og Z1 Compact er heldigvis ikke ramt, endnu. Hvor lang tid håber du der går før Sony stopper med at supportere disse anmelderroste smartphones?
Sony Xperia Z1 og Z1 Compact er heldigvis ikke ramt, endnu. Hvor lang tid håber du der går før Sony stopper med at supportere disse anmelderroste smartphones?Når vi snakker om opdateringer til Android smartphones, kan man godt komme til at tænke på sportstjener eller modelbranchen. Er du over 30 år, så er dine dage talte, med visse smartphones sker det dog allerede ved 1½års alderen.

Det skal være sagt med det samme, det er dyrt at lave opdateringer til smartphones, især hvis man har en hel række, der kan opdateres. Derfor er det typisk de mindst populære og billige modeller, der først stopper med at få opdateringer. Sony har nu meddelt, at de gør kort proces med en række af deres ældre Xperia smartphones:

Xperia arc S, Xperia S, Xperia SL, Xperia ion, Xperia acro S, Xperia go, Xperia P, Xperia J, Xperia miro, Xperia sola, Xperia tipo and Xperia U.

Disse telefoner er alle mellem 1½ og 2 år gamle, og personligt synes jeg det er fint, at Sony melder klart ud, i stedet for at lade brugere leve i mørk stilhed og langsomt svindende håb.

Så stoppede Sonys support til blandt andet Xperia arc S, var det for tidligt?
Så stoppede Sonys support til blandt andet Xperia arc S, var det for tidligt?Går du ind på Sonys support hjemmeside vil du således under softwareopdateringer finde et billede, hvor der står ”nyeste og endelige version” samt beskrivelse af om det er 4.0, 4.1 eller lignende der er sidste opdatering.

Er det for dårligt at man stopper med at supporterer sine kunder, eller har I forståelse når nu de er 1½år gamle?

Kilde: Xperiablog.net

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

SørenB 05-02-2014 17:24:43

Arc S opdateringer blev indstillet sammen med resten af Xperia 2011-serien (de sidste fra SonyEricsson) allerede efter 4.0-opdateringen i 2012 (omkring et halvt år efter den blev sendt på markedet).

Sony havde rasende travlt med at lancere et hav af nye telefoner efter de havde købt Ericsson ud - alle med mellem eller halvdårlige specs, selv deres topmodel Xperia S. At disse droppes nu er vel ikke nogen overraskelse set i lyset af deres tidligere opførsel på det område.

Til gengæld tilbyder Sony unlock af alle modeller via deres hjemmeside og der er en forholdsvis god understøttelse for alternative ROMS gennem f.eks. Cyanogenmod - hvilket også gælder for Xperia 2011-serien med mulighed for at prøve 4.4 Kitkat hvis man ikke har andet at fordrive tiden med :-)

Er det for dåligt? Tjah, måske, men chancen for at deres mellemklassemobiler kan køre nyere Androidversioner tilfredsstillende (med Sonys egen brugerflade) er nok ikke så god. Det er jo ikke sådan at telefonerne stopper med at virke af sig selv (i hvert fald ikke af den grund), og hvis de er opdateret til Jelly Bean (4.1-4.3) er der ikke det store at hente på featuresiden alligevel efter min mening.

2 0
Per Hansen 05-02-2014 22:38:44

Som du skriver, holder mobilen ikke op med at virke blot fordi, der kommer nyt styresystem til nye mobiler. En anden ting er, at batteriet tit er slidt op efter et par år eller tre og måske ikke kan skiftes uden værkstedshjælp, så en udskiftning af selve mobilen til en nyere model(ikke nødvendigvis nyeste) er mere tiltalende. Desuden er det jo ikke sikkert at hardwaren kan køre softwaren på tilfredsstillende måde, som andre også har gjort opmærksom på. Alt i alt synes jeg ikke Sony gør noget galt.

0 1
Alex Henriksen 05-02-2014 17:05:41

Derfor er Android noget skidt, de giver jo ikke at lave update til dem.
Sider selv med flere mobiler der IKKE er komet update til. :-(

"De kunne lære noget at Apple på den konto."

1 3
06-02-2014 15:52:06

Det kommer ALDRIG til at ske. Apple laver selv hardware og software, derfor kan de selv skrive drivere til hardwaren og lave hardwaren mod softwaren eller modsat. Det kan android OEM's ikke. De hverken laver hardwaren, eller softwaren. De sætter byggeklodserne samme, og tilføjer deres eget præg.

Et rigtigt godt eksempel er: HTC One S, den var færdig efter et år. Alle råber af HTC, men det er egentlig ikke direkte deres skyld. For at de kan opdaterer OS skal der drivere til, og dem leverer f.eks. qualcomm til one s. Og de besluttede at de ikke ville opdaterer drivere til den processor der sidder i one s længere. Så kan HTC stå med nok så gode intensioner. Så stop nu alt det pis med "så kan de lærer noget af apple". Det kommer aldrig til at ske, så længe de ikke alle hver især lavet alt in-house.....

3 0
Kent Offenbach Møller 05-02-2014 18:38:40

Jeg har en iPhone 4s som arbejds telefon, og den køre med 7.04 og den har aldrig kørt ringere end den gør nu, faktisk var 6.xx væsentlig bedre.
Så ny opdate er ikke altid bedre.

4 1
SørenB 05-02-2014 17:29:20

Kan du ikke lige uddybe hvorfor du mener at Android er noget skidt fordi 'de' ikke gider at lave updates til dem? Jeg kan ikke lige se hvordan de to ting hænger sammen.

2 3
Jeppe Andersen 05-02-2014 18:14:21

Det handler vel om tryghed til producenten.

At ens køb ikke allerede er forældet efter et år.

1 2
SørenB 05-02-2014 19:35:29

Det kan vel næppe kaldes tryghed hvis en opdatering gør din telefon ringere, fordi OS'et kræver hardware som du ikke har(?)

1 1
Kent Offenbach Møller 05-02-2014 18:41:24

Min Galaxy Note 2 jeg bruger privat, har fået android 4.3 og til marts kommer 4.4
Til den tid vil den være 1½ år gammel og kan ikke se hvorfor den skal blive ved med at få opdateringer hvis det ikke er nødvendigt.
Men uanset hvilken telefon du køber er den jo forældet et år efter, for der er der kommet en ny model der kan mere eller det samme bedre.

5 1
Peter Lyck 06-02-2014 08:37:21

Jeg har samme telefon, generelt har jeg været tilfreds med Samsungs antal af opdateringer.

@SørenB Jeg tror ikke der er nogle af de store producenter(produkter med Android) der stopper opdateringer af topmodeller allerede efter et år, ellers er det da en gave til konkurrenterne...

I forhold til hovedspørgsmålet, hvis jeg køber en SGS5(når den kommer), så forventer jeg opdateringer et par år frem. Og gerne sikkerhedsopdateringer/mindre fejlrettelser endnu længere tid. Samsung har ikke skuffet.

2 0

Om brug af cookies