Sony Xperia Z3 lanceret: Sony forfiner Z-flagskibet

Fjerde udgave af Z-flagskibet ser dagens lys. Her er Sonys ypperste for mobilåret 2014.

Sony Xperia Z3 lanceret: Sony forfiner Z-flagskibet

De løber hurtigt hos Sony. I modsætning til rivalerne hos blandt andre Samsung og Apple byder Sony på to flagskibe om året. Et i foråret og et i efteråret. Evig trofast mod traditionen, løfter Sony i dag sløret for 4 generation af Z-serien, afløseren til Xperia Z2, kaldet Xperia Z3.

Med den hyppige opdateringsfrekvens bliver det blive svært at følge med kadencen, men det betyder samtidigt at Sony evigt kan holde sit design ajour. Derfor er der heller ingen revolution i vente hos Xperia Z3, men rettere en gradvis evolution mod den perfekte mobil.

Specifikationer Sony xperia Z3

Mål: 146 x 74,6 x 7,5 mm, 149 gram
Skærm: 5,2” Full HD display, 424 PPI, 130% sRGB farvedybde.

Ydelse: Snapdragon 801, 2,5 GHz quad-core, 3GB RAM
Kamera: 20,7 megapixels 1/2,3” RS- sensor med f/2 G-optik, dual flash og 4K video, 2,2MP front kamera
Lager: 16GB/32GB + micro-SD op til 128GB
Batteri: 3100 mAh
Software: Android 4.4.4 KitKat
Netværk: 2G,3G, Cat 4 LTE
Øvrigt: Frontvendte højtalere, støjreducerende headset, IP68 vandtæt ned til 2 meters dybde. Fås i sort, hvid og kobber.

Nyt design

Der hvor Sony Xperia Z3 for alvor adskiller sig fra Z2 er designet og farverne. Z2 havde lidt slebne skrå metalkanter, men den nye Z3 får nu en rund bue fra bagsiden til fronten.

Farvevalget omfatter sort, hvid, lysegrøn og kobber. Ud fra de billeder vi har set af Xperia Z3, så vil Sony bruge energi på at få kobber farven frem i søgelyset, så Z3 kan adskille sig fra konkurrenterne. Men hvad synes I om de to nye farver, kobber og lysegrøn?

<

De små detaljer

Forbedringerne i Xperia Z3 skal altså findes i subtiliteterne. Eksempelvis er skærmen nøjagtig ligeså stor som hos forgængeren. Her er et Full HD display spredt udover 5,2 tommer, men her er farvepaletten udvidet til at rumme 130% af sRGB, 30% mere end forgængeren. Og det ses tydeligt.

Farver er nu dopede og vælter ud af skærmen, som man kender hos Samsungs topmobiler, med Super AMOLED-display. Feinschmeckere vil straks pointere at farverne ikke er nær så naturlige som sædvanligt, men det imponerer nu, om ikke andet ved første blik.

En anden detalje Z3 har arvet fra forgængeren er vandtætheden. Men Z3 kan stikke dybere, den kan nu dyppes helt ned til 2 meter under vandskorpen – uden at lide overlast.

Derudover er vægten skrympet fra 163gram til 158 fordi Z3 nu også er gået fra 8.2milimeter til 7.2mm, alt en milimetter tyndere. Breden er også svundet ind fra 73.3 til 72.4mm og højden er gået fra 146.8 til 146.5mm.

Det er altså små forbedringer, men designet har dog fået en overhaling, så Z3 i højere grad er et nyt design, hvorimod Z1 og Z2 delte samme designstrategi.

Lille hastighedforbedring

Sony Xperia Z3 er som sagt mere en designændring end det er en reelt hastighedsforøgelse. Dog er der blevet plads til forbedringer i hardware hist og her.

På RAM siden er der ingen forskel, det er stadig 3GB, som dog burde række til de flestes behov, men på CPU fronten er der kommer 200MHz mere i Z3, idet Z2 havde 2,3, og Z3 har 2,5GHz.

På softwaresiden vil man også se forbedringer, da Z3 kommer med Android 4.4.4 og alle de forbedringer det medfører. Z2 eren blev lanceret med Android 4.4.2, så den nye model har således lidt fejlrettelser med i bagagen.

Pris og tilgængelighed

Vi opdaterer dette afsnit, lige så snart vi får flere informationer fra Sony Danmark