Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sony Xperia Z3+ ramt af varmeproblemer

Sony Xperia Z3+ ramt af varmeproblemer

Sonys seneste topmodel, Xperia Z3+, er ramt af problemer. Det viser sig, at den har en tendens til at overophede i visse tilfælde.

Sonys nye Xperia Z3+ er den seneste i rækken af smartphones, der har problemer med Snapdragon 810-processoren.
Sonys nye Xperia Z3+ er den seneste i rækken af smartphones, der har problemer med Snapdragon 810-processoren.

Topmodellen fra Sony, Xperia Z3+, er ramt et efterhånden kendt problem for flere af de nye smartphones: Overophedning.

Læs også: Tidlig udgave af HTC One M9 overopheder

Ifølge den hollandske side, GSMinfo, opstår varmeproblemerne med den nye Sony-smartphone især under brug af kameraet. Efter kun få minutters videooptagelse bliver Xperia Z3+ betydeligt varmere på bagsiden. Det fører til, at kameraappen holder op med at svare og dermed gør det til en noget svær opgave at optage video.

Det samme problem er gældende i Mobilsidens anmeldelse af smartphonen, hvor den må afbryde videooptagelserne for at køle ned igen.

Også under krævende spil bliver Xperia Z3+ varm, hvor samme problem kan opstå med, at spillene holder op med at svare. Til gengæld skulle der ikke være nogle nævneværdige problemer under browsing og ved brug af sociale medier, fortæller siden.

Problemfyldt Snapdragon 810-processor

Årsagen til dette varmeproblem skal findes i Snapdragon 810-processoren fra Qualcomm, som viser sig at overophede i flere af de smartphones, hvori den sidder.

Først var der LG G Flex 2 fra januar måned, som overophede. HTC lancerede i marts måned sin One M9-topmodel, og siden da har store varmeproblemer fra processoren plaget HTC med dårlig omtale og kritiske anmeldelser.

Læs også: LG bekræfter: G3 kan overophede eller slukke i utide

Samtidig gik Samsung en stor bue uden om Snapdragon-processoren og gjorde i stedet brug af sin egen i Galaxy S6 og S6 Edge, mens LG i G4-topmodellen valgte den knap så kraftige Snapdragon 808-processor, men som til gengæld holder temperaturen nede på det ønskede niveau.

Og nu er det altså Sony, der ikke kan undgå problemerne med den varme processor. Til den hollandske side erkender Sony da også problemet, men forsvarer samtidig valget af processoren og fortæller, at den gør brug af avanceret kamerateknologi, som kan forårsage yderligere udledning af varme. Det er dog normalt og bør ikke give anledning til problemer, lyder det fra Sony.

Softwareopdatering på vej

Selv om det ifølge Sony er normalt, vil en softwareopdatering alligevel finde vej til topmodellen denne sommer.

Løsningen bliver formentlig derfor, at Sony vælger at ”throttle” processoren – det vil sige, at ydeevnen skrues ned, sådan at temperaturen ikke når nær så højt i vejret som hidtil. Det vil dermed påvirke ydelsen, men i hvor høj grad vil vise sig.

Hvis du ikke kan vente til den forventede opdatering, der retter op på varmeproblemerne, fortæller Sony, at du til enhver tid kan kontakte det lokale servicecenter.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies