Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sony Xperia Z5 rygtes snart klar med specifikationer i top

Sony Xperia Z5 rygtes snart klar med specifikationer i top

De første rigtige rygter om en ny Sony Xperia Z5 afslører, at den allerede får debut til september med vanvittige specifikationer.

Her ses et bud på, hvordan designet kan ende med at tage sig ud på Sony Xperia Z5.
Her ses et bud på, hvordan designet kan ende med at tage sig ud på Sony Xperia Z5.

Sony overraskede ikke just, da den japanske producent lancerede, hvad der regnedes for at være den kommende topmodel. Der var dog kun tale om en minimal opgradering.

Læs også: Disse smartphones får Qualcomms næste topprocessor

Den ”rigtige” topmodel er derimod stadig i vente, og nu begynder de første rygter at røre på sig. Det er den kinesiske tipster, LeaksFly, der kan afsløre en række af specifikationerne på den længe ventede Sony-topmodel.

Lynhurtig processor og 4 GB RAM

Tipsteren kan som det første afsløre, at Xperia Z5 bliver udstyret med den næste processor fra Qualcomm, Snapdragon 820, som det også forlød for to uger siden.

Processoren bliver den hidtil kraftigste fra Qualcomm og kan således afvikle de 8 kerner med en hastighed på helt op til 3 GHz. Øvrige forbedringer er højere teoretiske netværkshastigheder og en kraftigere grafikchip.

Af RAM bliver der hele 4 GB at gøre godt med lige som i den seneste OnePlus 2. Om det bliver den dobbelt så hurtige LP-DDR4-type eller i stedet LP-DDR3, som ses i de fleste nuværende smartphones, fremgår endnu ikke. Det ser ud til, at de mange RAM kun suppleres af en variant, når det gælder lagerplads – nemlig 32 GB.

Læs også: Sony-boss slår fast: vil fortsat lave smartphones

Skærmen menes at blive 5,5”, som består af en Full HD-opløsning på 1.080 x 1.920 pixels. Få timer forinden forlød det dog fra samme person, at skærmen vil blive 5,7” stor og have en større 2K-opløsning (formentlig QHD), men de seneste oplysninger er offentliggjort som en endelig bekræftelse af personen og må menes at være gældende.

Bag på telefonen vil Sony fortsat gøre brug af en kamerasensor på 20,7 megapixel. Om det bliver præcis samme sensor som i Xperia Z3+/Z4, er dog for tidligt at sige endnu. Foran skrues opløsningen på kameraet op til 8 megapixel som set hos flere og flere konkurrenter.

LeaksFly kan også berette om tilføjelsen af en fingeraftrykslæser. Det er igen en funktion, som der bliver benyttet i stigende grad i topmodellerne.

Læs også: Sony tester nyt koncept af Android 5.1 Lollipop

Oprindeligt tippede brugeren om en lancering først til marts, men det senere tilføjede og mere detaljerede opslag beretter om en langt tidligere lancering. Sony Xperia Z5 bliver angiveligt allerede en realitet til september og skal nå at tage konkurrencen op med Samsung Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+ samt iPhone 6s, lyder det.

En så tidlig lanceringsdato er dog ikke nær så realistisk som den første, der var opgivet til marts. Snapdragon 820-processoren er nemlig ikke engang klar til at komme på markedet i smartphones endnu.

Om dette allerede er de endelige detaljer om Sony Xperia Z4, vil vise sig i takt med at lanceringen nærmer sig og flere rygter med garanti vil dukke op, der kan af- eller bekræfte LeaksFlys antagelser.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies