Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sony Z5 og Z5 Compact fanget på foto

Sony Z5 og Z5 Compact fanget på foto

Nye læk viser Sonys to nye stjerner fra nye vinkler.

Sony Xperia Z5 vil komme i to størrelser:  almindelig og Compact
Sony Xperia Z5 vil komme i to størrelser:  almindelig og Compact

Sony skabte to af mobilsiden.dks favorittelefoner forrige år med deres to nydelige og vandtætte topmobiler, Xperia Z3 og Z3 Compact.

Læs også: Sony Xperia Z3: Endelig fuldkommen [TEST]

Begge telefoner debuterede ved IFA-messen i september 2014, og et nyt sæt af lækkede fotos fra Twitter-kontoen Vizileaks peger på, at Sony vil gentage succesen.

Z4-navnet er skippet i denne omgang for at gøre plads til Z5 og Z5 Compact. Men hvor Z-mobilerne hidtil har kredset omkring det samme kvadratiske design med en buet aluminiumsramme omkring to glasplade, tyder det på at Sony vil forsøge sig med nye løsninger.

Sony Xperia Z5 (til venstre) vil blive lidt tyndere end Xperia Z5 (til højre)
Sony Xperia Z5 (til venstre) vil blive lidt tyndere end Xperia Z5 (til højre)

En knap-rokade

Som set tidligere på ugen, så vil power-knappen nu huse en fingeraftrykslæser – lige ved pegefingerhøjde så mobilen kan tændes og oplåses i en bevægelse. Kameraknappen er bevaret, men mellem denne og powerknap vil du nu finde volumenknapperne.

Det nyeste foto viser dimensionerne på Z5 i forhold til Z5 Compact, hvor den mindre variant som forgængeren vil være mindre, men også mere buttet. Samtidi viser fotos taget nedefra at det nye USB-C stik ikke bliver taget i brug.

Samtidig tyder det nye design på at rammen vil være i et enkelt stykke plast i Compact versionen, mens Z5 vil have en slank alu-ramme med plastbumpers i hvert hjørne.

Hvornår Z5 og Z5 Compact vil debutere melder kilden intet om. Et godt bud på en lanceringsdato er dog den 2. september hvor Sony afholder et stort presseevent forud for IFA-elektronikmessen.

Læs også: Sony Xperia Z5 rygtes snart klar med specifikationer i top

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies