Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sonys PlayStation VR-headset kommer til Danmark i oktober

Sonys PlayStation VR-headset kommer til Danmark i oktober

Sonys kommende virtual reality-headset, PlayStation VR, lander i de danske butikker om et halvt år. Til oktober kan du nemlig købe et eksemplar herhjemme.

Foto: Sony.com

Virtual reality-teknologien er under rivende udvikling og forbedrer sig med lynets hast. En af dem, der er medvirkende til den udvikling, er Sony, som har arbejdet på sin egen PlayStation VR-brille siden 2011 under navnet Project Morpheus.

Det sidste halve års tid har Sonys virtual reality-brille/headset for alvor nærmet sig en lancering, hvor det endelig navn, PlayStation VR, blev offentliggjort i september måned sidste år. To måneder senere teasede Sony for en lancering af VR-headsettet i løbet af det første halve år af 2016.

Læs også: HTC Vive - Pris og tilgængelighed på HTCs VR headset

Hvis du er blandt dem, der venter spændt på at kaste penge efter Sonys kommende gadget, må du dog væbne dig med en portion tålmodighed endnu. Sony oplyser nemlig nu, at brillen lanceres i hele Europa og Danmark i oktober måned - altså lige over et halvt år ude i fremtiden.

"For at sikre os, at vi kan blive klar til at levere nok PS VR-enheder og en lang række softwaretitler til forbrugere i hele verden, har vi besluttet at lancere PS VR i oktober 2016. Vi vil gerne sige tak for tålmodigheden og den fortsatte støtte til alle, der ser frem til lanceringen. Vi er mere end begejstrede over at kunne levere den fantastiske oplevelse, som PS VR skaber, til kunder,” siger Andrew House, Sonys præsident og globale CEO.

Samtidig er prisen også afsløret. I hele Europa bliver det den samme vejledende pris på €399 direkte omsat til 2.975 kroner. Til sammenligning koster Oculus Rift $600 eller hvad der svarer til 4.000 kroner, mens HTC Vive ligger på hele €899 eller 6.700 kroner.

Læs også: Samsung Danmark: VR tager fart i 2016 [WEB-TV]

Sonys hjemmeside kan du snart forudbestille et eksemplar, hvis du vil sikre dig et som en af de første, lige som du kan tilmelde dig på siden, så du får at vide så snart der åbnes op for forsalget.

Foto: Sony.com

Spækket med konkurrencedygtige specifikationer

Så hvad er det, der gør Sonys PlayStation VR-headset interessant i en tid, hvor det strømmer med virtual reality-briller og -headsets, der giver dig et 360 graders virtuelt billede og en helt anden indlevelse i spil end på tradition vis.

Mens PlayStation VR har en høj skærmopløsning (1920 x 1080 pixels) og en OLED-skærm med et synsfelt på op til 100 grader, som minder meget om konkurrenternes specifikationer, er det med en opdateringshastighed på op til 120 Hz, som sikrer en endnu mere flydende oplevelse.

Læs også: Google arbejder på high-end VR headset

På softwaresiden har Sony fået en masse store spiludviklere bag sig såsom 2K Games, Electronic Arts Inc. og Ubisoft Entertainment, som blot er få af de 230 udviklere og udgivere, der arbejder med indhold til headsettet forud for lanceringen.

Nogle af de store spiltitler, der kommer til PlayStation VR i år, er:

  • Eagle Flight (Ubisoft)
  • EVE: Valkyrie (CCP Games)
  • Headmaster (Frame Interactive)
  • Ny Star Wars Battlefront-spiloplevelse
  • Rez Infinite (Enhance Games)
  • RIGS: Mechanized Combat League
  • Tumble VR
  • Until Dawn: Rush of Blood
  • VR Worlds (SCE WWS)
  • Wayward Sky (Uber Entertainment)

Foto: Sony.com

Sony PlayStation VR: Specifikationer

Mål: 187 × 185 × 277 mm (headset) og 143 × 36 × 143 mm (processorenhed)
Vægt: 610 gram (headset) og 365 gram (processorenhed)
Skærm: OLED (1.920 x 1.080 pixels)
Opdateringshastighed: 90-120 Hz
Synsfelt: 100 grader
Sensorer: Tre-akset gyroskop og tre-akset accelerometer
Tilslutning: HDMI, AUX, stereo-minijack (headset) og HDMI TV, HDMI PS4, USB, HDMI og AUX (processorenhed)

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies