Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Spændende nyt på 3GSM

Spændende nyt på 3GSM

3GSM konferencen i Barcelona åbner i dag. Der forventes en del nyheds-lanceringer fra en række af verdens førende mobilproducenter.

På 3GSM kan vi forvente nyheder fra blandt andet Sony Ericsson, Nokia, Siemens, Alcatel og mange andre. Ifølge teleanalysefirmaet Strand Consult, vil konferencen også have fokus på, hvordan der skabes nye tjenester – vel at bemærke tjenester som kunderne er villige til at betale for. Det skriver Dagens IT mandag morgen.

Turbo 3G fremvises!

En af de store ting bliver turbo-3G fra Ericsson. Teknikken hedder hsdpa (high speed downlink packet access). Ifølge Ny Teknikk i Sverige, demonstrere Ericsson den første generation af turbo-3G, som giver hastigheder på op mod 1,8 Mbit per sekund.

Når man har den høje hastighed ved hånden, er det også nærliggende at fremvise 3G-tv på mobiltelefonen. Ericsson har testet mobil-tv sammen med blandt andet det norske statsfjernsyn NRK.

Fire nye mobiler fra BenQ

Mere tv på mobiltelefonen kommer fra Siemens. De præsenterer en håndholdt digital tv-enhed, der kan vise tv i standarden DVB-H (Digital Video Broadcast Handheld).

Fra BenQ Mobile forventes i hvert fald fire mobilnyheder. En af dem skulle være Venus C3 – en tynd klaptelefon med udvendige betjeningsknapper. C3 skulle have indbygget FM-sender, en absolut spændende ting, da man dermed får mulighed for at lade mobiltelefonen spille musik, som så kan modtages på en almindelige FM-radio i hjemmet eller i bilen.

På nettet med SIM-kort

På konferencen viser Telia Sonera muligheden for at bruge SIM-kortet fra mobiltelefonen, til at koble en PC op på trådløse hotspots. Dermed skal brugeren ikke angive brugernavn og password for at få adgang – godkendelsen kommer via SIM-kortet. Ny Teknikk skriver, at teknikken bag er udviklet med hjælp fra blandt andet Intel, Nokia, Siemens og Cisco.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies