Spændende referencer fundet i iOS 9.3 betakode

Man kan lære mange ting, hvis man kigger koder igennem, og Apples iOS 9.3 beta 1.1 gemmer på lidt godbidder

Spændende referencer fundet i iOS 9.3 betakode

Programmører ved det nok godt i forvejen, men det er i koderne, at det magiske sker i computerverden. Derfor kan det nogle gange være spændende at kigge koderne efter i sømmene, og sådan en tur har Apples nyeste beta-versidon af iOS 9.3 fået.

På Twitter har brugeren @uloshe postet et billede og markeret tekst, der kaster mere brænde på bålet, der handler om jack-stik i den kommende iPhone. Det skriver PhoneArena.com.

Læs også: iOS 9.3 beta udgivet: Her er alle nyhederne

Den markerede tekst, som kan ses på billedet nedenfor, siger nemlig: “Headphones.have.%sinput.NO” – det er et stykke kode, som ikke nødvendigvis bliver brugt nu, men som kan komme i spil senere hen.

I koden er begravet mange ting, der måske og måske ikke vil blive aktiveret i fremtidige versioner af softwaren, men det er noget af et sammentræf, når andre rygter har været så stærke.

Apple kode iOD 9.3

Hurtigere end WiFi

En anden ting, der er gemt i koderne, som dog nok ikke kommer hele vejen ud til brugerne lige foreløbig, er benævnelsen af LiFi – en ny teknologi, som har en næsten uhørt høj hastighed til at transmittere data i teorien.

Læs også: Slut med mobillys der blænder om natten

LiFi bruger nemlig lys til at transmittere data, ved at blinke i ekstremt høj fart. Disse blink kan en sensor i telefonen så opfange og omdanne til de signaler, den kan bruge. Blinkene går så hurtigt, at det menneskelige øje ikke kan opfange dem, og derfor kan pæren i lampen i stuen en gang i fremtiden være den lyskilde, der transmitterer LiFi-data.

Teknologien er dog ikke langt nok fremme til at kunne blive implementeret lige nu, men LiFi er nævnt i Apples koder, så amerikanerne er forberedt.

Mere til fortællingen

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. mobilsiden fortsatte fortællingen. 20/1/2016 publicerede redaktionen en artikel omkring emnet Årets mobiler 2015: Her er vinderne! – Læs mere her. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .