Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Specielle domæner til mobilen nu klar

Specielle domæner til mobilen nu klar

Kan din hjemmeside vises på en mobiltelefon? Nu er i hvert fald tidspunktet. Åbningen af registrering for .mobi-domæner er netop en realitet.

Det er det tyske selskab Dotmobi, som står bag initiativet til den nye slags domæne, og opbakningen er enorm. Både Microsoft, Nokia, Vodafone, Samsung og T-Mobile står bag tyskerne, så pengeproblemer burde ikke opstå.

Grunden til .mobi, skulle være at mange selskaber og producenter foretrækker, at kunderne generelt kan se, hvilke hjemmesider de kan bruge med deres mobiltelefon. Nu behøver du altså ikke vente fem minutter på at siden åbner på mobilskærmen, kun for at se, at den ikke kan vises.

Til gengæld ser hidtidige erfaringer ikke godt ud for Dotmobi.

Forsøg på at oprette topdomæner udover de mest brugte, er for det meste gået i vasken. Både .name, .info eller .aero blev aldrig populære.

Den danske teleanalytiker, Netplans Torben Rune, kalder da også toplevel-domænet en "fix idé". Tidligere sagde han til Mobilsiden.dk

- "De mange toplevels (.eu .com .dk) er med til og ødelægge internettets struktur. Det bliver simpelthen sværere for brugerne at huske, hvilket domænenavn det nu lige var man skulle taste ind. De mange toplevels forvirrer mere end de gavner", siger Torben Rune til Mobilsiden.dk

Han tilføjer, at han ikke forventer .mobi vil få flere til og bruge mobilen til internet. "Mobilerne bliver hver dag bedre og mere avancerede. Nødvendigheden for at tilpasse sider specielt til mobiler, svinder dag for dag", slutter Torben Rune.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies