Spotify – nu med apps

Streamingtjenesten Spotify vil udvide musikoplevelsen via små apps. To danske er med allerede.

Spotify – nu med apps

Svenske Spotify havde i aftes, dansk tid, trommet pressen sammen for at fortælle om et nyt tiltag der skal bane vejen for en bedre musikoplevelse; apps.

Spotify åbner for sin software til computeren, så der kan bygges apps til den. Og Spotify kan, via partnere, allerede præsentere tretten apps – deraf to danske. 

Eksempelvis kan du, med TuneWiki-app’en, læse teksterne til de musiknumre, du lytter til. Du kan få at vide om der er koncerter med dine favoritkunstnere via SongKick-app’en. Eller du kan læse anmeldelser af de seneste albums via app’en fra Rolling Stones.

To danske virksomheder har også fået sneget sig med. Nemlig musikmagasinet Gaffa og firmaet Moodagent, der laver spillelister baseret på humør:

-“I store samlinger som Spotify kommer Moodagent endnu mere til sin ret, da vores teknologi kan genkende de musikalske og emotionelle aspekter i langt de fleste numre i verden. Det giver helt nye muligheder for at opdage ny musik baseret på ens musiksmag og aktuelle humør. Ved at tilføje Moodagent til Spotify kan vi lynhurtigt give musikelskeren det helt rigtige soundtrack til en hvilken som helst situation,” siger Moodagent CEO, Peter Berg Steffensen.

For at kunne få adgang til de nye apps, skal du hente en preview-version af Spotify til enten Mac eller Windows. Den finder du på denne side.

Sidste opdatering af historien

Temaet døde ikke med det første redaktionelle stik. mobilsiden kunne ikke lade være. 23/11/2011 fik historien nyt liv med nyheden; Motorola Razr – rasende hurtig (mobiltest) – Tjek artiklen her. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.