Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Spotify nyder godt af Apple Musics indtog på markedet

Spotify nyder godt af Apple Musics indtog på markedet

Man skulle tro, at det modsatte ville være tilfældet, men Spotify er faktisk vokset hurtigere, efter Apple introducerede sin streamingtjeneste Apple Music.

Spotify har længe været altdominerende på markedet med muligheden for at streame gratis musik mod at lytte til reklamer i ny og næ, men pludselig ville Apple også have en bid af kagen med sidste års lancering af Apple Music, hvor der kun tages imod betalende kunder.

Mens Spotify har rundet de 100 mio. brugere, er kun 30 mio. af dem betalende kunder, der bidrager med 99 kroner om måneden. Her har Apple Music allerede formået at få samlet 13 mio. betalende kunder til Apple Music på lidt under et år.

Læs også: Spotify med over 100 millioner aktive brugere

Selv om det oprindeligt lød sidste år, at Apples pludselige succes med Apple Music ville ramme Spotify hårdt, er det bestemt ikke tilfældet ifølge den svenske streamingtjenestes direktør, Jonathan Forster - tværtimod.

Til Reuters har han nemlig kommenteret på konkurrencen mellem Apple Music og Spotify, hvortil han blandt andet siger, at der aldrig har været en højere vækst og kundetilslutning hos Spotify end efter Apple Music kom på markedet:

“Det er fremragende, at Apple er inde i kampen. De gør uden tvivl streaming mere synlig. Det er svært selv at starte en industri. Siden Apple Music kom til, er vi vokset hurtigere og har tilføjet flere brugere end før. Det ville være forfærdeligt, hvis vi bare tog hinandens brugere eller at finde ud af, at der bare er et loft på 100 mio. brugere - jeg tror ikke, det er tilfældet”, lyder det fra direktøren.

Læs også: Få Apple Music til halv pris som studerende i Danmark

Jonathan Forster giver også udtryk for, at det i det lange løb ikke er holdbart med flere streamingtjenester på markedet - underforstået at eksempelvis Pandora, Google Play Music, SoundCloud og Tidal går en svær tid i møde:

”Min internethistorik vil fortælle mig, at der formentligt ikke kommer til at være så mange markante spillere på markedet, og derudover måske små nichetilfælde … der kan måske komme en streamingtjeneste med klassisk musik. Det er hård forretning”.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies