Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Spotify til Apple: 'I er konkurrenceforvridende'

Spotify til Apple: 'I er konkurrenceforvridende'

Spotify kalder Apple for konkurrenceforvridende, efter en opdatering af Spotifys iOS-app er blevet afvist.

Folkene bag svenske Spotify er ikke synderligt begejstrede for Apple for tiden. Faktisk går Spotifys chefjurist, Horacio Gutierrez, så langt som at kalde Apple for konkurrenceforvridende i et brev til hjemmesiden re/code.

Tvisten mellem de to giganter inden får musikstreaming bunder i, at Spotify netop har fået afvist en opdatering af iOS-appen af Apple.

Ifølge Spotify kræver Apple, at den svenske streamingtjeneste skal benytte sig af Apples iTunes-faktureringssystem, hvis de vil lade iOS-brugere oprette sig som nye betalende kunder.

Læs også: Spotify oplevede rekordhøj omsætning i 2015

Spotifys påstand om, at Apple skulle være konkurrenceforvridende, går specifikt på, at Apple kræver, at udviklere kun har mulighed for at bruge Apples iTunes-system, hvor Apple selv høster 30 % af indtægterne. Det er nemlig ikke tilladt at benytte konkurrerende betalingsløsninger.

Modsat med Apples egen Apple Music-tjeneste skal iOS-brugere ikke igennem iTunes-faktureringssystemet, da det betalingen er indbygget direkte i iOS.

Dette problem forsøgte Spotify i flere år at affinde sig med ved at hæve den amerikanske pris på Spotify fra de normale $10 til $13, sådan at streamingtjenesten tjente samme beløb på abonnenter som på andre platforme.

Truede med at fjerne Spotifys iOS-app

Sidste år tænkte musiktjenesten alternativt og anbefalede i stedet brugere i iOS-appen at registrere sig som Spotify-kunde på hjemmesiden frem for i appen, hvor der kørte en kampagne med tre måneders adgang til Spotify for $0,99. Det faldt angiveligt ikke i Apples smag, som truede med at fjerne appen fra App Store, hvis ikke Spotify fjernede kampagnen fra iOS-appen.

Læs også: Spotify med over 100 millioner aktive brugere

Siden hen er også iTunes-faktureringssystemet blevet fjernet, hvilket Spotify altså ville rette op på med et nyt betalingssystem, som Apple nu har afvist. Om episoden med Apple har Spotifys chefjurist følgende at sige – noget som Apple ikke har ønsket at kommentere på:

"Den seneste episode rejser alvorlige bekymringer om både amerikansk og EU-konkurrencelovgivning. Den lader et bekymrende adfærdsmønster fra Apple fortsætte ved at udelukke og reducere Spotifys konkurrenceevne på iOS og som en rival til Apple Music, særligt set i forhold til Apples tidligere konkurrenceforvridende opførsel rettet mod Spotify … vi kan ikke se passivt til, mens Apple bruger godkendelsen i App Store som våben til at skade konkurrenterne”.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies