Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Spring ip over og gå direkte til mobiltelefoni

Spring ip over og gå direkte til mobiltelefoni

Små og mellemstore virksomheder bør ikke begynde at overveje ip-telefoni, men kan med fordel gå direkte til ren mobiltelefoni. Sådan lyder det i kor fra to teleeksperter i denne uges udgave af IT-Avisen ComON, der udkommer torsdag.

Selvom ip-telefoni er tidens helt store buzz-ord inden for telefoni til virksomheder, så bør mindre og mellemstore virksomheder hoppe teknologien over og gå direkte til ren mobiltelefoni.

»Små virksomheders behov for mobilitet er endnu større end for de store virksomheder. Det er derfor en oplagt mulighed at lade mobiltelefoni erstatte alt almindelig fastnettelefoni, og så bliver ip-telefoni helt irrelevant for de mindre virksomheder,« påpeger Steve Blood, teleekspert og vicedirektør hos analysefirmaet Gartner.

Han bakkes op af den danske telerådgiver Torben Rune fra firmaet Netplan.

»Det er jeg hundrede procent enig i. Det tyder al vores erfaring på,« siger Torben Rune, hvis firma lever af at rådgive virksomheder om hvilken telefoniløsning de skal vælge.

Og ifølge Torben Rune er scenariet med at ignorere ip-telefonien ikke nødvendigvis noget der ligger et par år ud i fremtiden.

»At hoppe ip-telefonien over er en overvejelse vi allerede nu trækker alle vores kunder igennem,« siger Torben Rune.

Steve Blood peger på at der stadig er nogle udfordringer med blandt andet omstillingsborde til ren mobiltelefoni. Men især i Norden går udviklingen af den slags løsninger stærkt, er Gartner-analytikerens indtryk efter sidste måneds internationale mobilmesse, 3GSM, i Barcelona.

Han forudsiger at mobiloperatørerne vil erobre 10 procent af det traditionelle marked for fastnettelefoni til erhvervslivet inden 2010. Hovedparten af den erobring vil være i de små og mellemstore virksomheder.

Torben Rune tror dog udviklingen går endnu hurtigere.

»Mobiltelefonien vil overtage al fastnettrafik i de mindre virksomheder inden for en kort årrække,« lyder vurderingen fra den danske teleekspert.

Læs meget mere om ip-telefoni i denne uges udgave af IT-Avisen ComON, der udkommer torsdag

Denne nyhed er leveret af ComON.dk - Daglige nyheder til it-professionelle

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies