Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Stadig dyrt at bruge mobilen i udlandet

Stadig dyrt at bruge mobilen i udlandet

Teleselskaberne markedsfører for tiden de lavere priser, de er blevet påtvunget af EU. Men det er stadig dyrt for kunden.

Teleselskaberne markedsfører for øjeblikket prissænkninger på udenlandsopkald og sms.

Men selvom priserne er faldet, er de stadig tårnhøje, og kunderne kan se frem til en kæmpe regning, især hvis de bruger mobilen til at surfe på nettet i udlandet, skriver business.dk.

Selvom EU har fastlagt en maksimum grænse for, hvad teleselskaberne må kræve for brug af mobilen i udlandet, så lægger teleselskaberne sig nemlig på maksimum, og de udnytter, der hvor der ikke er fastsat et loft.

Priserne

Det må fra 1. juli højst koste 0,43 euro uden moms i minuttet at ringe fra sin mobiltelefon i udlandet, og 0,19 euro i minuttet at blive ringet op. Samtidig må det højst koste 0,11 euro at sende en SMS-besked.

Der er ikke fastlagt nogen grænse for, hvad det må koste at bruge internettet på mobilen, kun hvad teleselskaberne må fakturere hinanden for for dataudveksling.

Den er på en euro per forbrugt megabyte data eller 7,44 kroner + moms, altså små 10 kroner. Mange hjemmesider bruger mere end 1 megabyte, allerede inden man har klikket sig videre end forsiden. Men selvom det kun koster teleselskaberne en tier per megabyte, så koster det alligevel kunden det dobbelte eller mere.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies