Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Stadig ingen EU-enighed om roamingpriser

Stadig ingen EU-enighed om roamingpriser

EU's indgreb mod de høje roamingpriser er stadig ikke på plads. EU-parlamentet og regeringerne kan ikke nå til enighed om de nye regler for mobiltakster.

EU er på vej med et indgreb mod de høje priser ved brug af mobiltelefoner i udlandet, men EU-parlamentet og medlemslandenes regeringer kan ikke blive enige om grænsen for, hvor meget mobilkunderne skal betale. En forhandlingsrunde onsdag i Bruxelles sluttede uden resultat.

Parlamentet har foreslået et loft for roamingpriser ved mobiltelefoni i udlandet på 0,40 euro (omkring tre kroner) i minuttet for udgående opkald og 0,15 euro (lidt over en krone) for indkommende opkald. EU-regeringen mener at grænsen bør ligge på 0,60 euro.

Til gengæld er det lykkes at nå til enighed om en opt-in-model, som betyder at nogle kundegrupper selv skal tilmelde sig for at få glæde af de nye lave takster.

Forhandlingerne ventes at fortsætte i morgen og den endelige aftale skal være på plads i denne måned, hvis de nye regler skal træde i kraft inden sommerferien. Netop sommerperioden har stor betydning for mobilbranchen, som tjener milliarder på dyre udlandsopkald med mobiltelefoner i rejsesæsonen.

Parlamentet og EU-kommissær Viviane Reding mener, at de nye takster skal træde i kraft inden sommerperioden, mens flere EU-stater ønsker, at prisændringerne først skal gælde senere på året.

Kilde: Reuters

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies