Stadig lange udsigter til betalings-apps i Android

Der er intet der tyder på, at Danmark snart får adgang til betalingsapplikationer i Android Market.

Stadig lange udsigter til betalings-apps i Android

Der er i dag ikke adgang til betalings-applikationer i online-butikken Android Market, hvor Android-mobiler kan hente applikationer ned på deres mobil. 

Telefoner som HTC Desire, Sony Ericsson Xperia X10-serien og Samsung Galaxy, der kører på Googles styresystem Android, har dermed ikke adgang til de bedste spil og programmer.

De bedste spil og programmer koster i sagens natur penge, og når der ikke er mulighed for at tage betaling for applikationerne, bliver de simpelthen ikke tilgængelige i den danske version af Android Market.

Stadig ikke på vej

Da Mobilsiden.dk for over to måneder siden spurgte Googles danske direktør Peter Friis om, hvornår vi får betalings-applikationer i Danmark, fortalte han, at det er noget man arbejder på.

– “Vi er en meget stor virksomhed, der vil mange ting, og vi er ikke særligt mange mennesker til det. Jeg har personligt brugt meget tid på dette emne – og tro mig, vi gør hvad vi kan. Det er ikke bare et ‘flueben’ i systemet, der mangler før det kører”, sagde han dengang til Mobilsiden.dk.

Desværre er der intet der tyder på, at vi er kommet tættere på at få betalings-applikationerne til Danmark.

I et nyt interview fortæller Google-direktøren til Mobilsiden.dk, at det stadig er på tegnebrættet, men at der ikke er noget nyt at berette. 

 -“Det er noget, vi arbejder hårdt på internt. Men vi kan ikke love noget endnu,” siger Peter Friis nu til Mobilsiden.dk.

Danmark har kun små-applikationer

Android Marked indeholder i Danmark omkring 20.000 små gratis-programmer. Det anslås, at omkring 40 procent af alle applikationer til Android-telefoner er betalings-apps.

Dermed går danskerne glip af blandt andet spillet The Sims og programmet Real Radio Denmark, som for eksempel findes i Apples App Store.

Læs mere:
– Android Market runder 30.000 applikationer 
– Derfor kan du ikke købe apps i Android Market 
– Ingen dato på betalings-apps i Android Market