Stadig tvivl om HTC Hero-update

Ejere af HTC Hero har endnu ikke fået en præcis dato på, hvornår den næste software-opdatering er klar. Mobilsiden.dk har forsøgt at få HTC i tale om sagen.

Stadig tvivl om HTC Hero-update

Den lovede Android 2.1-update til HTC Hero, der blandt andet skulle rette op på en mængde oversættelsesfejl i softwaren, er blevet en varm kartoffel for HTC.

I hvert fald er mobilproducenten ikke synderligt interesseret i at svare på spørgsmålet om, hvornår den er klar – samt hvad forsinkelsen skyldes.

Siden påske har vi på Mobilsiden.dk forgæves forsøgt at få en præcis, officiel udmelding fra HTC vedrørende den opdatering, som har været lovet siden november 2009.

Den 26. april 2010 modtager vi dog en kopi af en mail, som en læser har modtaget fra HTC’s officielle supportcenter, der lover opdateringen i juni måned.

Hej XX. Tak for din mail angående Android 2.1-opdatering til Hero. Android 2.1 til HTC Hero skulle gerne udkomme i juni. Dette er en estimeret dato, og ikke nogen garanti.”, skrives der i supportmailen.

Siden da, har vi gentagne gange forsøgt at få den nordiske direktør for HTC, Peter Frølund i tale. Da det endelig lykkedes, hverken be- eller afkræftede han oplysningerne fra supportcenteret.

– “Med hensyn til Hero update – har jeg p.t. ikke yderligere kommentarer”, siger Peter Frølund i et kortfattet mailsvar til Mobilsiden.dk

Sagen kort

Sagaen om HTC Hero-opdateringen startede i november 2009, hvor HTC i et interview med Mobilsiden.dk, fortæller, at opdateringen ventes klar den 13. november 2009.

Siden da bekræfter HTC’s topchef Peter Chou ved Mobile World Congress i februar måned, at Hero-ejerne kan glæde sig til en opdatering i april. Efterfølgende sætter den nordiske direktør Peter Frølund den 1. april på som dato.

En række andre ubekræftede rygter og datoer har også floreret på internettet, mens HTC’s egen supportfolk skriftligt har meldt juni måned ud, som næste dato på listen.

Den aktuelle status her den 18. maj 2010 er stadig, at Peter Chou lovede opdateringen var klar i april, og at HTC siden, ikke har kommenteret yderligere på sagen.

Stor interesse for opdateringen

HTC Hero kom på markedet i sommeren 2009, og fik hurtigt en stor fanskare på grund af dens innovative muligheder og lette tilgang til avancerede funktioner.

Mange af disse fans modtager vi på redaktionen jævnligt opkald og mails fra. Det gennemgående tema er, at man har svært ved at forstå, hvorfor produktet ikke forlængst er blevet opdateret.

Nogle mener endda, at HTC bevist holder kunderne hen, for at få dem til at købe de nyere produkter, og glemme alt om Hero.

Mobilsiden.dk dækker fortsat Hero-sagen, og vil bringe artikler om emner, så snart der er noget nyt at fortælle.