Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Stadigt flere benytter mobilen bag rattet

Stadigt flere benytter mobilen bag rattet

Ny undersøgelse viser, at til trods for de høje bøder og klip i kørekortet, er antallet af folk som kører bil og taler i telefon eller skriver sms-beskeder stadigt stigende.

Mænd er best til håndfrit udstyr.
Mænd er best til håndfrit udstyr.

Ikke nok med man sætter livet på spil, både ens eget og andres, så er tallet af bilister, som taler i telefon, eller skriver sms-beskeder bag rattet stigende. Det skriver Business.dk

Det britiske Transport Research Laboratory har offentliggjort nye tal, som viser at 2,8 procent af alle bilister taler i telefon bag rattet uden håndfrit udstyr. Tilbage i 2006 var tallet på 2,6 procent.

Den engelske undersøgelse bygger på 12.000 biler og taxaer, samt 2500 varevogne i London, men analysefirmaet mener, at tallene er identiske for udviklingen i hele England.

Overraskende for mange er resultatet af undersøgelsen også, at det er kvinder mellem 18-29 år, som oftest taler bag rettet. Mænd mellem 30-59 år er dem, som oftest bruger håndfrit udstyr.

Bilister der bruger telefonen bag rattet er i øvrigt også fire gange, så ofte indblandet i trafikuheld, som de der ikke bruger den. Dette skyldes manglende koncentration i trafikken.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies