Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Status: Nytåret satte igen mobilrekord

Status: Nytåret satte igen mobilrekord

Så er alle tal kommet i hus fra årsskiftet 2006/2007. Mobilsiden.dk gør her status for nytårsaften. Og konklusionen er klar: Der var knald på SMS beskederne. Både TDC, Sonofon og Telia melder om rekord-tal for årsskiftet 2006/2007.

Der var knald på mobiltrafikken nytårsaften.
Der var knald på mobiltrafikken nytårsaften.

Allerede første januar kunne TDC meddele, hvordan en ny rekord i antallet af sendte SMS beskeder fandt sted ved årsskiftet 2006/2007. I TDC Mobils telenet blev der sendt 16 millioner SMS beskeder, hvilket er en fremgang på 31 procent i forhold til året før.

Ikke overraskende var der mest travlt på mobilnettet hos TDC mellem klokken 24 og 01, hvor der blev sendt 1,7 millioner SMS’er. Det er en stigning på 46 procent i forhold til samme tidspunkt året før.

Sonofons mobilnet på overarbejde

Nu er Sonofon også klar med dugfriske tal fra nytårsaften. Teleselskabet meddeler, at der fløj omkring 12,5 millioner beskeder igennem Sonofons net nytårsaften målt fra klokken 10 den 31. december til klokken 10 den første januar.

Klokken 00.06 den første januar var der mest knald på Sonofons mobilnet. Her røg der gennemsnitligt 470 SMS beskeder igennem systemet per sekund. Der er en stor stigning i forhold til årsskiftet 2005/2006, hvor der blev sendt omkring 300 beskeder i sekundet i den travleste periode.

Hos Sonofon er man godt tilfreds med mobilnettets formåen nytårsaften. Meget få af selskabets 1,5 millioner mobilkunder fik en meddelelse om, at deres besked ikke kunne sendes, hvis de prøvede at kaste en SMS af sted. Og det var kun i den mest spidsbelastede periode mellem kvart i tolv og halv et, forsikrer man hos Sonofon.

Grafen fra Telia viser, hvordan der blev sendt mange SMS'er mellem klokken 14 og 16 den 31., hvor de sidste nytårsaftaler skulle falde på plads. Under dronningens nytårstale styrtdykkede antallet af sendte SMS'er for at stige til svimlende højder omkring midnat. Den første januar klokken 8 var der helt stille - folk sov!
Grafen fra Telia viser, hvordan der blev sendt mange SMS'er mellem klokken 14 og 16 den 31., hvor de sidste nytårsaftaler skulle falde på plads. Under dronningens nytårstale styrtdykkede antallet af sendte SMS'er for at stige til svimlende højder omkring midnat. Den første januar klokken 8 var der helt stille - folk sov!

Telias nytårsaften

Hos Telia har man også haft en travl nytårsaften. Ved årsskiftet blev der sendt 15,3 millioner SMS beskeder fra Telias net. Til daglig ryger der omkring 11 millioner SMS'er gennem nettet hos Telia, så den fik et ordentligt hak opad ved årsskiftet. Nærmere bestemt var der tale om en stigning på hele 38 procent i forhold til en almindelig hverdag.

Ligesom hos de andre store teleselskaber var det lige omkring klokken 24, at Telias kunder sendte flest SMS beskeder. Her blev der gennemsnitligt sendt 345 SMS’er afsted i sekundet. På enkelte tidspunkter omkring midnat var Telia helt oppe og runde de 1.000 SMS'er i sekundet.

Der var også knald på MMS-beskederne. Fra klokken 10 den 31. december til klokken 10 den første januar blev der sendt 48.885 MMS'er. Til sammenligning bliver der på en almindelig dag sendt mellem 22.000 og 24.000 MMS’er på Telias net. Det viser, at mange har brugt deres kameramobiler til at sende personlige nytårshilsner.

Af en graf, som er lavet over Telias nytårsaften, fremgår det, hvordan mange menneskers nytårsaften er forløbet. I tidsrummet mellem 14 og 16 den 31. december ser vi den første stigning i antallet af sendte SMS beskeder. Måske er det et udtryk for, at folk skulle have de sidste nytårsaftaler på plads. Omkring klokken 18, da dronningen tonede frem på tv-skærmene, styrtdykkede antallet af sendte SMS beskeder for at stige til rekord-højder mellem 11.00 og 24.00. Til sidste styrtdykkede antallet af sendte SMS'er mellem klokken 8 og 10 den første januar. Der var der tydeligvis nogle, der havde brug for at sove lidt længe.

Uheldigt nytår for 3

Selskabet 3 har ikke ønsket at oplyse deres tal for nytårsaften til Mobilsiden.dk. Men det forlyder, at selskabet havde problemer med netværket ved årsskiftet, hvilket resulterede i, at det var svært for kunderne at få deres nyhedshilsner igennem.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies