Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Status på 3s udrulning af 4G LTE

Status på 3s udrulning af 4G LTE

Mens vi venter på at Telenor lancerer det længe ventede 4G LTE netværk, så dækker teleselskabet 3 flere og flere danskere.

Mens Telenor som bekendt igen har udskudt deres planer om 4G LTE til marts måned, så bygger konkurrenten 3 videre på deres 4G-netværk i hastigt tempo.

- 3s nye 4G LTE netværk har fart på

3 lovede i sommer også 4G LTE til deres kunder, og udrulningen af 4G LTE går nogenlunde efter planen.

I slutningen af november kunne Mobilsiden.dk fortælle, at teleselskabet havde rullet 4G LTE ud på 513 mobilmaster.


Fart på i 2013

Men hvordan er det gået i løbet af de to første måneder af 2013 og hvad er 3s planer for 2013? Mobilsiden.dk har derfor spurgt 3s kommunikationschef, Stine Green Paulsen, om hvordan udrulningen af 4G LTE går.

3s strategi er, at dække bredt i hele landet med selskabets 3G-netværk. I dag er 99 procent af 3s 3G-netværk opgraderet til 32 Mbit/s.

Teleselskabets 4G-netværk udbygges primært der, hvor selskabets kunder er - hvilket er i de større byer og i Nordsjælland. Derfor er 3s plan i 2013 ligesom i 2012, at udbygge og forbedre 4G-dækningen i de 69 byer, som fik 4G i 2012.

Men Stine Green Paulsen understreger dog, at der løbende vil komme nye byer til.

- "Vores plan er at fortsætte udbygningen i flere større byer i hele landet. I forhold til at sætte konkrete navne på, så vil vi meget nødigt det. Vi er afhængige af en række eksterne faktorer som byggetilladelser, og der er derfor ikke nogen garantier for, præcis hvor det bliver," fortæller Stine Green Paulsen og forsætter:

- "Det vil være ærgerligt at skuffe en masse mennesker, hvis vi planlægger en mast i deres område og ikke får byggetilladelse."

Planen er ændret

Målet for 2012 lød i sommer på omkring 800 mobilmaster med 4G LTE, og det mål nåede teleselskabet ikke helt. Status per 21. december var, at teleselskabet havde nået at opgradere 570 mobilmaster med 4G.

Med indgangen til marts 2013 har teleselskabet 723 4G mobilmaster i drift.  Men tallet dækker ikke over, at 3 er bagud i forhold til den oprindelig plan - for den er nemlig ændret.

- "I forhold til de 800, vi først havde planlagt, har vi desuden omprioriteret vores byggeplaner således, at vi har prioriteret at bygge 4G/LTE på 1800-MHz på vores københavnske og århusianske sites – her havde vi allerede 4G, men på 2600 MHz, og med lanceringen af iPhone 5 med 4G/LTE blev det nødvendigt at opgradere dem med 1800 MHz, " fortæller Stine Green Paulsen.

Byggetilladelser er jokeren

I 2013 er målet cirka mellem 500 til 600 nye 4G LTE mobilmaster, og Stine Green Paulsen understreger at det selvfølgelig er et estimat, da der er mange ubekendte faktorer som f.eks. byggetilladelser.

- "Sidste år tog det omkring tre kvartaler for størstedelen af byggetilladelserne – og vi taler alene opgradering af eksisterende 3G-master – ikke opsætning af nye," fortæller Stine Green Paulsen.

3 er dog ikke bange for at løbe tør for kapacietet, selvom 3 i øjeblikket vokser både på antal kunder og den datatrafik, som selskabet har i sit netværk.

- "Vi kan se, at stadig flere af vore kunder får devices, der understøtter 4G. Og vi kan se, at datatrafikken støt og roligt vokser. Der er dog stadig masser af kapacitet i netværket i forhold til at surfe, uploade/downloade og streame. I øjeblikket vokser vores kundebase helt generelt – så på den måde kan man sige, at salget går godt."

Stine Green Paulsen hæfter sig også ved, at selskabet står stærkt i  danskernes bevidsthed.

Til spørgsmålet om "hvem har Danmarks bedste 4G netværk" svarer den største andel på 32 procent af danskerne, ifølge de løbende undersøgelser 3 får lavet af Gallup, at det har 3.

Selvom 3 primært udruller deres netværk i de store byer, så har vi dog på Mobilsiden.dk bemærket, at 3 også allerede har udrullet 4G LTE andre steder. F.eks. har Lalandia i Rødby, Jyllinge og området nord for Randers allerede fået 4G LTE dækning.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bjarke Hansen 06-03-2013 13:59:08

Der står i artiklen der også er dækning andre steder, fx Jyllinge.. Men det var der jo allerede fra starten.. så det er ikke en by de har bygget efterfølgende. Men eksemplet på jyllinger viser de et stort område omkring jyllinge som er dækket, men i virkligheden er det kun een enkel mast der dækker der dækker det område.. Så jeg kunne godt tænkte mig beviser for det antal master de omtaler der er blevet dækket..

Men det er sjovt at se at 3 virkelig er Ihone selskab.. pludselig er det meget vigtigt at dække på 1800Mhz de steder i københavn hvor de måske havde god dækning på 2600Mhz.. Men fordi deres kunder med iphone 5 ikke kan komme på nettet, skal de pludselig ligge andre planer i krus fordi de har et dækningskort der ikke kan vise dækning indendørs og hvilke frekvenser der dækkes

0 0
Mathias 05-03-2013 15:21:27

Det kan godt være at jeg har 4g her i Aarhus, men kommer jeg hjem til min familie kan den slet ikke finde net, og oplever generelt den falder fra når det ikke er 3g. Fx sidst da jeg var i Herning og se et show, så virkede nettet ikke!

0 0
lasse 06-03-2013 11:44:07

Jeg er godt til freds med hastigheden og dækningen i Kolding :)

0 0
Mathias 06-03-2013 13:51:22

Det er også fint når man er i befolkede områder, men du skal ikke langt ud så giver det problemer.. og det går sågar ud over om man kan ringe og modtage beskeder. Prøv fx at se på mobilen mens du er på motorvejen, så skal der nok kommer udfald hvis du fx skal ned af mod grænsen.

0 0

Om brug af cookies