Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Stemmestyret SMS i bilen

Stemmestyret SMS i bilen

Bilister der under kørslen sender sms-beskeder er skyld i mange ulykker, men løsningen er på vej i form af stemmestyret SMS.

SMS-beskeder og mobiltelefoner generelt fører til mange ulykker, derfor gøres der en række forsøg med at indføre systemer, som kan styre SMS’erne med stemmen. De systemer skal med stemmens magt kunne læse beskeder op under kørslen og skrive beskeder fra dig.

Den amerikanske bilproducent Chrysler har netop vist en ny pickup, som har et indbygget system, der læser SMS-beskeden op og gør føreren i stand til at svare uden at røre mobiltelefonen. Det skriver The Detroit News.

Bilmodellen hedder 2013 Ram 1500 pickup og er altså den første amerikanskbyggede bil, som kommer med et helt håndfrit stemmesvar på SMS-beskeder. Bilen kommer i handlen fra slutningen af september måned.

-”Vi vil gerne have folk til, at lægge mobilen væk og køre bil,” siger Joni Christensen, som er marketingchef for Chrysler Group’s telekommunikationsafdeling.

Det er en computer-genereret stemme, som bilen anvender til at læse SMS-beskeden højt. Bilisten kan derefter diktere et svar og sende det retur. Chryslers system understøtter SMS på Android og BlackBerry telefoner.

Bilproducenter som Audi, BMW, Cadillac, Ford, Hyundai ogNissan har også eksperimenteret med stemmestyring af smartphones i deres biler.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies