Steve Jobs fravær kan blive katastrofal for Apple

Apple har promoveret sig så stærkt med Jobs som frontfigur, at hans sygdom kan have seriøse konsekvenser for virksomheden.

Steve Jobs fravær kan blive katastrofal for Apple

Steve Jobs, overhovedet i Apple, har for anden gang trukket sig fra virksomheden på grund af sygdom. For kun to år siden havde han et længere forløb væk fra Apple, hvor han kæmpede mod en leversygdom.

Da sygemeldingen blev annonceret for et par dage siden, kvitterede aktiekursen med at falde drastisk. Men også på sigt kan Steve Jobs fravær blive kritisk for virksomheden. Det skriver Computerworld.

Steve Jobs ER nemlig Apple, og er i en sjælden grad forbundet til branded. Offentligheden har det indtryk, at Apples succes i meget høj grad hænger sammen med Jobs indsats.

Det understreges af, at Apple var i store problemer, da Jobs i 80’erne i en periode var tvunget ud af virksomheden. Da Jobs vendte tilbage i 1997, gjorde innovationen det også.

Ukendt vikar

Microsoft har tidligere stået over for samme udfordring, men det lykkes helt anderledes dem at udfase Bill Gates over en længere periode, mens Steve Ballmer langsomt blev kørt i stilling, og efterhånden blev kendt og anerkendt nok til at kunne bære branded videre.

På trods af Steve Jobs tidligere sygdomsforløb er det på ingen måde lykkes Apple at gøre det samme, hvis de da overhovedet har forsøgt.

Jobs overlader også denne gang styringen af virksomheden til driftdirektør Tim Cook, der er fuldstændig ukendt for den brede befolkning, selvom han i årevis har stået for den daglige drift af Apple.

Mere om fortællingen

Historien lå ikke død så alt for længe. mobilsiden har bragt sagen videre. 6/1/2009 puplicerede vi en ny vinkel om temaet med en artikel omkring temaet Steve Jobs fortsætter i Apple – Det videre forløb i sagen finder du her. Få også seneste nyt om sagen her.