Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Steve Jobs portrætfilm for grum: forsøgt bremset

Steve Jobs portrætfilm for grum: forsøgt bremset

’For ond og umenneskelig’ - det er dommen fra Steve Jobs’ enke, som derfor forsøger at få filmen stoppet

Den afdøde Apple-topchef Steve Jobs skaber polemik fra sin grav, i en kommende biografisk film om manden bag Apple succes i firserne og op igennem nullerne. Det skriver business.dk.

Filmen, som hedder kort og godt ’Steve Jobs, er baseret på den officielle biografi af samme navn skrevet af Walter Isaacson, på foranledning af Jobs selv.

Bogen og filmen, har igennem de seneste måneder mødt kritik fra venner, kollegaer og den nuværende Apple-boss Tim Cook. Centralt i kritikken er skildringen af Jobs’ forhold til nøglepersoner i hans liv, herunder Apple-medstifter Steve Wozniak, Marketingschef Joanna Hoffman samt datteren Lisa Brennan-Jobs fra hans første ægteskab.

Se også: Steve Jobs får stadig nye patenter

Vil have filmen standset

Den hårdeste medfart kommer fra Steve Jobs enke og hustru siden 1991, Laurene Powell Jobs, som gentagne gange har forsøgt at standse filmen, ifølge the Wall Street Journal.

Laurene Jobs, som fik tre børn med Steve Jobs, skulle ifølge den amerikanske avis kilder modsætte sig filmens skildring af Apple-chefen som værende ’ond og umenneskelig’.

Enken blev oprindeligt tilbudt af deltage i filmprojektet, men takkede nej til tilbudet. Enken har afvist at kommentere på forlydenderne.

Steve Jobs fik får dansk filmpremiere den 21 januar 2016. Filmen er indtrueret af Danny Boyle og har Michael Fassbender i hovedrollen som Jobs.

Læs også: Bale dropper Jobs-rolle

Under forpremerien i september fik filmen generelt gode anmeldelser, og medstifter Wozniak, som optrådte som konsulent under tilblivelsen noterer, at filmen skildrer Steve Jobs personlighed godt.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies