Stigende antal danskere vil droppe fjernsynet

Ny undersøgelse viser, at mange danskere er klar til udelukkende at bruge internettet, når de vil se tv.

Stigende antal danskere vil droppe fjernsynet

Streamingtjenesterne udkonkurrerer i stigende grad det gammeldags flow-tv, og mange er jer er sikkert allerede trætte af, at skulle zappe jer igennem de dyre tv-pakker, for at finde noget interessant. 

Netflix: Forventer ikke konsekvenser for TV-branchen 

Det kan dog snart være slut. Ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Telenor, viser nemlig, at danskerne er parate til at udskifte det gammeldags flow-tv med streaming-tjenester og on-demand-tv. Det skriver Telenor.

Godt en fjerdedel af danskerne bekræfter, at de de i løbet af de næste 1-3 år, godt kunne forestille sig, at gå over til udelukkende, at se tv på internettet. Det tal skulle nok alligevel kunne rokke lidt ved Netflix’s tidligere udtalelse omkring kommende konsekvenser for TV-branchen. 

“Det vi ser nu, er hvordan kombinationen af gode streaming-tjenester, stadig hurtigere bredbåndsforbindelser og de nyeste smartphones og tablet pc’er virkelig kommer til at udfordre det traditionelle flow-tv. Vi får dagligt denne udvikling bekræftet, når vi ser på den stigende datatrafik, som kunderne hiver igennem vores netværk, hvilket i høj grad er drevet af tv, video og film på nettet,” siger Mikkel Torsting, privatkundedirektør i Telenor.

Undersøgelsen viser desuden, at det kun er 3% af danskerne, der på nuværende tidspunkt, udelukkede ser tv på nettet. Over halvdelen ser altså stadig tv via flow-tv, og en tredje del udnytter det bedste fra begge verdener. 

Vi vil selv kontrollere 
60% af danskerne fra undersøgelsen vil selv bestemme over, hvad der er på programmet, og kun en lille del vil slet ikke tage stilling dertil. 

”Vi står foran et afgørende skifte i folks tv-vaner, og det hænger tæt sammen med internetrevolutionen. De fleste danskere kan jo nærmest ikke forestille sig et liv uden internet, hvor man selv kan finde, hvad man skal bruge, når man skal bruge det. Den adfærd og forventning bliver nu overført til tv: Det ikke er vigtigt, hvilken tv-station der sender programmet – det der betyder noget, er at man, helt i internettets ånd, selv kan bestemme, hvad man vil se, og hvornår man vil se det,” fortæller Mikkel Torsting.

Ikke overraskende viser undersøgelsen desuden også, at det er de unge, som for alvor er klar til at skrotte det gammeldags flow-tv. 

Hvad siger Mobilsidens læsere? Er i klar til at droppe jeres nuværende tv-pakker? 

Kilde: Telenor

Opdateringer på sagen

Der er sket en del siden vi bragte historien. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 20/11/2013 fik historien nye ben at gå på med en ny vinkel på temaet Windows Phone – 3 ”værd-at-prøve” apps – Følg den videre histore her. Tjek også seneste nyt om temaet her..