Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Stjålen mobil kan koste dig 8.000 kr.

Stjålen mobil kan koste dig 8.000 kr.

Bliver din mobiltelefon stjålet på ferien, kan du nemt risikere en regning på 8.000 kroner.

Feriebudgettet kan blive belastet med ekstra 8.000 kroner, hvis mobiltelefonen bliver stjålet, skriver Jyllands-Posten.

Teleankenævnet har netop fastslået, at brugbare mobiltelefoner, er at betragte som et åbent Dankort, inklusive pinkoden.

En mobilkunde har fået en ekstraregning på 8.000 kroner, fordi hendes mobiltelefon blev stjålet i Spanien, og hun først kontaktede sit teleselskab TDC, efter tre dage.

I de dage hvor mobilen var åben, nåede tyven at bruge for mere end 14.000 kroner, som TDC afviste at dække, fordi mobilen ikke blev meldt stjålet med det samme.

Kundens forklaring på den forsinkede anmeldelse var, at hun ikke havde medbragt telefonnummeret til TDC's kundeservice. Men ifølge Teleankenævnet holder forklaringen ikke. Nævnet mener, at en tændt mobil er det samme som et kreditkort med kode.

Hvis man som mobilkunde skal være beskyttet af loven om visse betalingsmidler, der giver en maksimal hæfte på 1.200 kroner, skal mobilen meldes stjålen med det samme den er væk, ellers vokser regningen til 8.000 kroner.

Tre gode råd

For at undgå problemer med ekstraregninger, er her tre gode råd.

1. Sørg for at have kode på SIM-kortet.

2. Sæt kode på pauseskærmen, så mobilen låser efter fx to min. uden brug.

3. Hold opsyn med mobilen og beholde den tæt ved dig.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

David 13-07-2010 09:47:32

Det er kun nokia, windows mobile, iphone og android telefoner, der kan beskyttes med en kode på pauseskærm. Fx kan SE mobiler med deres eget styresystem ikke beskyttes (kun med en kode hvis der skiftes sim kort). Samsung's normale styresystem kan kun delvis beskyttes, fx kan du ikke beskytte den mod at andre kan ringe op fra mobilen. Med nokia kan du få en billig mobil, der kan fuld beskyttes.

0 0
Stefan 14-07-2010 08:15:45

På min gamle Sony Ericsson K750i, kunne jeg da sætte kode på SIM kortet, OG sætte kode på telefonen. Desuden kunne jeg sætte den til at låse telefonen når den låste tastaturet. Men skal selvfølgelig ikke sige om det samme gælder deres nuværende telefoner. Det er jo trods alt en ældre telefon.

0 0

Om brug af cookies