Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Stjålne Apple-ID kilde fundet - ikke FBI

Stjålne Apple-ID kilde fundet - ikke FBI

De omdiskuterede Apple-ID blev ikke stjålet fra FBI, et mindre udviklerfirma påtager sig skylden.

I iTunes kan man finde sit UDID
I iTunes kan man finde sit UDID

For kort tid siden kom det frem, at op imod 12 millioner unikke Apple-UDID (unikke serienumre) blev stjålet af en undergruppe til Anonymous.

Millioner af Apple-brugeres id-koder stjålet

Tyveriet var ifølge gruppen sket fra en FBI ansats bærbare computer, men det var FBI hurtigt ude og afvise i en udtalelse. Ligesom også Apple afviste, at de havde udleveret disse UDID'er.

Nu melder en mindre udviklervirksomhed sig, som den forumlempede i sagen, skriver Cnet.com.

Firmaet BlueToad fra Florida i USA, har nu i en pressemeddelelse udråbt sig selv, som kilden for det store tyveri af de mange millioner UDID’er.

Er dit Apple-ID blevet kompromitteret?

En professionel sikkerhedsmand havde sammenlignet en stor mængde af de stjålne UDID med BlueToads database, og her viste det sig at en stor del stemmede overens.

Undskyld til kunder og forbrugere

Firmaet BlueToad tog derefter efterforskningen i egen hånd og kunne se at de måtte være kilden til de mange stjålne UDID, samt kunne bekræfte at de havde haft indbrud i deres systemer.

- ”Vi beklager over for vores samarbejdspartnere, kunder, forlæggere, medarbejdere og brugere af vores apps. Vi tager sikkerheden meget alvorligt og har stor respekt, og påskønnelse for offentlighedens bekymring omkring apps og privatliv," udtaler Paul DeHart, BlueToads direktør.

Paul DeHart siger endvidere; ”vi har lukket sikkerhedshullet og arbejder døgnet rundt for at sikre, at et brud på sikkerheden ikke sker igen.”

Problemet er dog endnu ikke løst helt for de millioner af brugere der allerede har fået deres UDID offentliggjort og lagt frit tilgængeligt ud på internettet.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies