Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Stor forskel på hvor lysstærke smartphones er i sollys

Stor forskel på hvor lysstærke smartphones er i sollys

Der er stor forskel på, hvor lysstærke de nye topmodeller er ude i solen. Det viser en ny sammenligning mellem fire nye topmodeller.

Foto: Phonearena.com

Solen stråler over Danmark i disse måneder, og det vil med andre ord sige, at det straks bliver meget sværere at se og læse, hvad der står på skærmen i direkte sollys - noget som også Mobilsidens læsere tydeligt bemærkede, da kun hver fjerde læser i en afstemning udtrykte tilfredshed med lysstyrken i sollys.

Om du har en iPhone, Samsung, HTC eller LG har stor betydning for i hvor høj grad du kan se noget på din skærm på en varm sommerdag.

Læs også: Er din smartphones skærm god nok i solen? [AFSTEMNING]

En ny sammenligning fra hjemmesiden PhoneArena har nemlig sat fire af årets topmodeller op imod hinanden ude i sollys for at se, hvilke der i praksis leverer det bedste resultat. En ting er nemlig hvor lysstærke producenterne hævder, at skærmene er. En anden ting er, hvor tydeligt billedet tager sig ud i den virkelige verden.

Testen er foretaget mellem iPhone 6s, Samsung Galaxy S7 edge, HTC 10 og LG G5. Under kontrollerede forhold er skærmenes lysstyrke blevet målt, hvilket måles med enheden nits: Jo højere værdi, jo mere lysstærk er skærmen.

  Skærm Opløsning Maks. lysstyrke
Apple iPhone 6s 4.7" IPS LCD 750 x 1.334 pixels 554 nits
Samsung Galaxy S7 edge 5.5" Super AMOLED 1.440 x 2.560 pixels 493 nits
HTC 10 5.2" S-LCD 5 1440 x 2.560 pixels 375 nits
LG G5 5.3" IPS LCD 1440 x 2.560 pixels 816 nits

Som det fremgår af ovenstående tabel, bør LG G5 have den skærm, der er nemmest at læse i solen. Virkeligheden forholder sig dog noget anderledes, for der er ikke umiddelbart en klar sammenhæng mellem den målte lysstyrke indendørs og hvor synlig billedet på skærmen er i den skinnende sol.

Det viser sig nemlig, at feltets kraftigste skærm, LG G5, klarer sig dårligst udenfor med en bedømmelse på kun 2 ud af 10 mulige point. Resultatet er en skærm, der er markant mørkere end de andre tre smartphones, mens farverne også er meget udvaskede.

Dernæst kommer HTC 10 på en tredjeplads, hvilket dog passer med målingen som den tredje mest lysstærke skærm indenfor. Billedet er dog stadig ikke synderligt tydeligt, men stadig en tand bedre end LG G5 - især i farverne.

På en anden- og førsteplads kommer henholdsvis Samsung Galaxy S7 edge og iPhone 6s, der begge klarer sig markant bedre end LG G5 og HTC 10. Galaxy S7 edge scorer 5 ud af 10 point, mens iPhone 6s ligger lige over med 6 ud af 10 point - altså ganske tæt og klart bedre end de to andre smartphones.

Læs også: Denne skærm virker perfekt i sollys

Skærmen i Samsung Galaxy S7 edge er ikke helt lige så lysstærk som den i Phone 6s, og PhoneArena spekulerer derfor i, om at det de meget mættede farver i Galaxy S7, der skruer læsbarheden op til næsten at være på højde med iPhone 6s.

I hvert fald står det ganske klart, at iPhone 6s og Samsung Galaxy S7 edge er det bedre valg af disse fire topmodeller, hvis du prioriterer det højt at kunne betjene din smartphone uden problemer, når solen skinner højt på himlen.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies