Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Stor fremgang til Android Marshmallow

Stor fremgang til Android Marshmallow

Googles nyeste styresystem breder sig hastigt, forud for lanceringen af den kommende Android 7.0 N.

I Googles maj-opgørelse over Android-versioner i felten, noterer selskabets nyeste version af styresystemet, Android 6.0 Marshmallow sig for en væsentlig fremgang.

Marshmallow er nu at finde på 7,5 procent af verdenens Android-enheder, en nær fordobling af sidste måneds markedsandele, hvor styresystemet mønstrede i alt 4,6 procent.

Styresystemets udbredelse kommer som en naturlig følge af, at flere af de største Android-producenter som Samsung og Sony i den forgangne måned opdaterede deres seneste flagskibstelefoner.

Læs også: Nu får Samsung Galaxy S6 og S6 edge Marshmallow i Danmark

Aldrende Android-versioner dominerer fortsat

Generelt set, er det stadig de ældre version af styresystemet der dominerer Android-landskabet. Således tegner aldrende Lollipop, KitKat og Jelly Bean sig for henholdsvis 35,6 procent, 32,5 procent og 20,1 procent af Android-kagen.

Android-producenter kan se frem til ekstra travlhed på software-fronten, da Google overraskede i forrige måned ved at fremvise betaudgaver af den kommende Android N tidligere end sædvanligt.

Hvorvidt Android N vil få en tidlig lancering i år, vil vi få vished om, når Google åbner dørene for deres I/O udviklermesse den 18. maj.

Se også: Android N: 6 fede features du kan se frem til

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies