Store ændringer i Galaxy S6 på software-siden

Der er lagt op til store ændringer i præinstalleret software og til TouchWiz når Samsung Galaxy S6 lanceres ved MWC.

Store ændringer i Galaxy S6 på software-siden

Softwareen på Samsungs telefoner har meget ofte været betegnet som deres akilleshæl. TouchWiz har været i stand til at ødelægge oplevelsen mere end tilføje værdi gennem tiderne, der har været ganske mange rigtig gode tanker og ideer, men det har ikke altid været lige nemt at føre dem ud i livet.

Det har essentielt betydet, at mange brugere har stået tilbage med en følelse af at telefonen ikke var optimeret, og fyldt med bloatware. Men med den kommende Galaxy S6 ser det ud til, at Samsung laver om på deres fremgangsmåde.

Der går rygter om at mange af applikationerne bliver fjernet, men til gengæld kan downloades, altså bliver man som bruger ikke tvunget til at have en række apps installeret, men man kan vælge dem man selv synes tilføjer værdi.

Det er endnu uklart hvad der egentlig bliver fjernet, men der spekuleres i at det bliver applikationer som S Voice, S Health, S Note og så videre.

Læner sig op af Microsoft

Næsten endnu mere interessant er, at Samsung tilsyneladende får hjælp af Microsoft på software fronten. Galaxy S6 forventes at blive leveret med Microsoft OneNote, OneDrive, Office Mobile (med et Office 365 abonnement) samt Skype præinstalleret.

En kilde til Sammobile fortæller desuden at TouchWiz er “utrolig hurtigt” i sammenligning med Android Lollipop på Galaxy Note 4.

Af yderligere opdateringer til brugergrænsefladen kan nævnes:
Flere elementer understøtter temaer
Alle Samsungs applikationer er mere farverige
Man kan vælge mellem 4×4, 4×5 og 5×5 ikon layout i app-skuffen
Man kan ikke længere scrolle hele vejen igennem app-skuffen, man kan altså ikke rulle fre den sidste skuffe direkte til den første

Hvor meget der egentlig sker og hvor stor betydning det har, må vi naturligvis vente med at vurdere, men det kan ikke tale imod Samsung at der endelig tages fat omkring TouchWiz.

Kilde: SamMobile